Πάτρα: Σε φάση αναμονής για τη δεύτερη παρτίδα των εμβολίων κατά της γρίπης

16.10.2020 / 5:39
emvolio-5

Έντονο και μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που υπάρχει για τα εμβόλια της γρίπης, με αρκετούς Πατρινούς να έχουν προχωρήσει τις τελευταίες ημέρες σε καταιγισμό τηλεφώνων για το θέμα, αρχικά στους γιατρούς τους και στη συνέχεια στα φαρμακεία.

Στα φαρμακεία οι λίστες αναμονής είναι μεγάλες και οι φαρμακοποιοί βρίσκονται εν αναμονή για να παραλάβουν την δεύτερη παρτίδα των εμβολίων, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στην εβδομάδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη παρτίδα των εμβολίων που ξεκίνησαν να διατίθενται στα φαρμακεία από τις 28 Σεπτέμβρη και μετά, εξαφανίστηκε μέσα σε λίγες ημέρες από τα ράφια των καταστημάτων, τουλάχιστον στα κεντρικά φαρμακεία της Πάτρας.

Η δεύτερη παρτίδα αναμένεται να είναι μεγαλύτερη από την πρώτη, όμως στο μεταξύ, έχουν μεγαλώσει και οι λίστες αναμονής για τα περισσότερα φαρμακεία, με ακόμα περισσότερους ασφαλισμένους να δηλώνουν το ενδιαφέρον τους.

«Το ενδιαφέρον είναι έντονο» σχολίασε επί του θέματος ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αχαΐας, Ανδρέας Σοφιανόπουλος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα