Πάτρα: Ρυπαίνουν οπτικά οι κάδοι στις Σκάλες Αγίου Νικολάου

18.10.2020 / 14:22
skales-agioy-nikolaou

Οι Σκάλες της Αγίου Νικολάου, έχουν χαρακτηριστεί από το υπουργείο Πολιτισμού ιστορικά διατηρητέα μνημεία και είναιοι πιο εντυπωσιακές σκάλες της Πάτρας, αφού διαθέτουν 193 σκαλοπάτια. Οι σκάλες αυτές είναι ένα «κόσμημα» της πόλης, ένα τοπόσημο όπως αρέσκονται να λένε οι πολιτικοί μηχανικοί, όμως επειδή έχουν χρόνια να συντηρηθούν, ουσιαστικά, έχουν αρχίσει να παραδίδονται στη φθορά του χρόνου.

Η ανάπλαση στις Σκάλες, Αγίου Νικολάου, Γεροκωστοπούλου, Πατρέως και Τριών Ναυάρχων, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα

της «ολοκληρωμένης αστικής ανάπτυξης του ιστορικού κέντρου Πατρών», από το Δήμο Πατρέων, αλλά μέχρι να ξεκινήσει το έργο, τα δημοτικά συνεργεία προχωρούν σε παρεμβάσεις στις σκάλες, ώστε να ευπρεπίσουν όσο μπορούν την εικόνα τους και να διασφαλίσουν τη λειτουργικότητά τους.

Στο πλαίσιο αυτό, στις σκάλες της Αγίου Νικολάου έχουν τοποθετηθεί νέοι κάδοι απορριμμάτων, οι οποίοι όμως, σύμφωνα με πολλούς Πατρινούς, δεν ταιριάζουν με την αισθητική του μνημείου.

«Ρυπαίνουν οπτικά» ήταν το σχόλιο που ακούσαμε από όσους είδαν το αποτέλεσμα, για να συμπληρώσουν ότι εάν οι κάδοι τοποθετούνταν αριστερά και δεξιά από τις σκάλες, ίσως να ήταν κάποια λύση.

Βέβαια, τις Σκάλες της Γεροκωστοπούλου και της Αγίου Νικολάου συγκεντρώνονται τις βραδινές ώρες πολλές παρέες νεαρών, ενώ κατά τη διάρκεια της καραντίνας αποτέλεσαν διέξοδο, αφού ήσαν πολλοί αυτοί που τις επέλεξαν για να περάσουν λίγες ώρες έξω από το σπίτι.

Ίσως για αυτό το λόγο οι υπεύθυνοι του Δήμου τοποθέτησαν τους κάδους με αυτόν τον τρόπο, ώστε οι νεαροί να μπορούν να ρίχνουν τα σκουπίδια τους εύκολα και να μην τα αφήνουν κάτω.

Σε κάθε περίπτωση, όταν θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης, οι αρμόδιοι ας δουν και αυτήν την παράμετρο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα