Πάτρα: Πτώση της ζήτησης της φοιτητικής κατοικίας κατά 20% – Στα ύψη η προσφορά

01.09.2020 / 16:39
γκο-39

Πτώση της ζήτησης σε ποσοστό τουλάχιστον 20% στο ενδιαφέρον για την φοιτητική κατοικία κάνουν λόγο οι ιδιοκτήτες της Πάτρας και οι παράγοντες της Κτηματομεσιτικής αγοράς.

Σύμφωνα με τους ίδιους τις τελευταίες ημέρες κάτι έχει ξεκινήσει να κινείται στον χώρο, κυρίως από τους πρωτοετείς φοιτητές που έρχονται στην Πάτρα μαζί με τους γονείς τους, έχοντας ξεκινήσει το σαφάρι για την ιδανική κατοικία της αρεσκείας του.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον είναι μικρότερο σε σύγκριση με άλλες χρονιές αφού οι φοιτητές και οι γονείς τους παρουσιάζονται διστακτικοί λόγω της πανδημίας. Επιπλέον, οι περισσότεροι υποψήφιοι των πανελλαδικών προτίμησαν στα μηχανογραφικά τους τις σχολές της πόλης τους, μένοντας κοντά στις οικογένειες τους, κάτι που μειώνει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες με τη ζήτηση να είναι μικρή και την προσφορά μεγάλη, οι φοιτητές έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν από μία πλειάδα ευκαιριών που τους παρουσιάζονται και που μπορούν να εκπληρώσουν τις επιθυμίες του κανενός.

Τη μεγαλύτερη ζήτηση πάντως έχουν για ακόμα μία χρονιά οι περιοχές του κέντρου της Πάτρας και κυρίως του ιστορικού κέντρου της πόλης, αλλά και της ευρύτερης συνοικίας της  Αγίας Σοφίας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα