Πάτρα: «Πετσοκομμένη» η αστυνομία, αυξημένη η εγκληματικότητα

27.09.2020 / 8:34
astinomeush

Εντείνονται οι αναφορές για αύξηση της εγκληματικότητας σε περιοχές της Πάτρας, με την αστυνομία «πετσοκομμένη» από προσωπικό να μη μπορεί να είναι πανταχού παρούσα.

Πολίτες καταγγέλλουν κλοπές, ληστείες και παραβατικές συμπεριφορές σε Ρίο, Άγιο Βασίλειο, Παραλία, Προσφυγικά, Οβρυά και Ζαρουχλέικα και κρούουν τον κώδωνα το κινδύνου, ζητώντας ενίσχυση της αστυνόμευσης.

Τελευταίο περιστατικό που προστίθεται στη μακρά λίστα του καταλόγου ο… βασανισμός ηλικιωμένου στην Παραλία, γεγονός που απασχόλησε πανελλαδικά την κοινή γνώμη και έχει εντείνει την ανησυχία των πολιτών.

Οι δράστες μπήκαν στην οικεία του ηλικιωμένου αργά τη νύχτα, τον χτύπησαν και του άρπαξαν χρήματα. Τον άτυχο άνδρα βρήκε σε κακή κατάσταση το πρωί της Κυριακής, 12 ώρες μετά, η οικιακή βοηθός, η οποία ειδοποίησε την αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Ο ηλικιωμένος τελικά διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, προκειμένου οι γιατροί να περιποιηθούν τα τραύματά του. Στη συνέχεια κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου, όπου και παρέμεινε για νοσηλεία.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο γιος του θύματος, οι δράστες τον ακινητοποίησαν σε μια καρέκλα, τον χτυπούσαν χωρίς έλεος στο κεφάλι και στα χέρια και απαιτούσαν να τους δώσει και άλλα χρήματα που είχε κρυμμένα στο σπίτι. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να αποσπάσουν τίποτα περισσότερο και έτσι αποχώρησαν εγκαταλείποντας τον άνδρα ακινητοποιημένο και τραυματισμένο, μέχρι που τον βρήκε το επόμενο πρωί η γυναίκα που τον βοηθάει με τις δουλειές του σπιτιού.

«Θα μπορούσαν να τον έχουν σκοτώσει» λένε στον «Κόσμο» κάτοικοι της περιοχής που μετά το περιστατικό κλειδαμπαρώνουν. Ιδίως οι ηλικιωμένοι.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα