Πάτρα: Παραμένει ημιτελές το γήπεδο στο Νότιο Πάρκο

26.09.2020 / 9:07
ghpedo-notio-parko

Κόντρα Δήμου και Λιμεναρχείου στην Πάτρα παρασύρει καιτο γήπεδο που θέλει να φτιάξει η δημοτική αρχή στο Νότιο Πάρκο, κοντά στο κολυμβητήριο του ΝΟΠ. Το έργο για την κατασκευή ενός γηπέδου beach volley, με ένα μέρος από την ειδική άμμο που του δόθηκε από την οργανωτική επιτροπή των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων δεν έχει προχωρήσει εδώ και ένα χρόνο. Ο λόγος είναι ότι το Λιμεναρχείο οδηγείτο δήμο στα δικαστήρια με την κατηγορία για αυθαίρετη “κατάληψη” του χώρου, ζητώντας του το ποσό των 2.000 ευρώ ως πρόστιμο για την παράνομη αυτή ενέργεια που έκανε. Να φτιάξει, δηλαδή, έναν αθλητικό χώρο από μία διοργάνωση που δεν άφησε τίποτα στην Πάτρα.

Σύμφωνα με το “κατηγορητήριο” του Λιμεναρχείου, ο δήμος κατηγορείται για αυθαίρετη κατάληψη, χρήση και κατασκευή σε επιφάνεια 67 τετραγωνικών μέτρων εντός της κοινόχρηστης παραλίας.

Η δίωξη αυτή έγινε τον Οκτώβριο του 2019. Ο δήμος δεν δέχθηκε τη νέα δίωξη σε βάρος του και προσέφυγε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πατρών, καθώς θεωρεί πως δεν προέβη σε αυθαίρετη κατάληψη παραλίας και πως η διαμόρφωση του γηπέδου γινόταν σε έκταση που του έχει παραχωρηθεί. Η αυθαίρετη κατασκευή, σύμφωνα με το Λιμεναρχείο, είναι τα κινητά τσιμεντένια στοιχεία που τοποθετήθηκαν για την οριοθέτηση του γηπέδου. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το γήπεδο να έχει απομείνει ημιτελές και ο χώρος αναξιοποίητος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα