Πάτρα: Πίδακας από αγωγό της ΔΕΥΑΠ …βομβάρδισε διαμέρισμα 2ου ορόφου!- Νερό, χώματα και πέτρες- ΒΙΝΤΕΟ

02.09.2020 / 10:18
BeFunky-collage

Της Γιώτας Κοντογεωργοπούλου

Οι σκηνές μοιάζουν να είναι βγαλμένες από τη φαντασία και μάλιστα την … τραβηγμένη. Είναι βράδυ της περασμένης Δευτέρας γύρω στις 11.05. Ένας αγωγός της ΔΕΥΑΠ σπάει στην οδό Ιού στην πλατεία Χατζή στην περιοχή πίσω από το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα. Ο πίδακας του νερού είναι μεγάλος και ορμητικός. Φτάνει τα 9 μέτρα ύψος και μετά κάνει μια κλίση και «τρυπώνει» στο δεύτερο όροφο του κτιρίου  που «συνορεύει» μαζί του, περνάει (απίστευτο) στο κενό κάτω από την τέντα που είναι κατεβασμένη και μετατρέπει το σπίτι σε απέραντη … λίμνη

Οι περίοικοι ειδοποιούν τους ιδιοκτήτες που  φτάνουν σε πέντε λεπτά και αδυνατούν να πιστέψουν στα μάτια τους.

Τα νερά έχουν περάσει και στο κλιμακοστάσιο ενώ έχουν παρεισφρήσει και στον πρώτο όροφο και στο ισόγειο.  Στο δεύτερο όροφο όπου και καταλήγει ο πίδακας επικρατεί το απόλυτο χάος. Το διαμέρισμα είναι γεμάτο από νερά σε ύψος 30 πόντων και πλέον. Όλα τα έπιπλα και οι ηλεκτρικές συσκευές «κολυμπάνε» στο νερό το οποίο  έχει «ανεβάσει» στο σπίτι  μπάζα, χώμα και πέτρες  που έχουν κάνει το μπαλκόνι να μοιάζει με χωματερή καθώς η …διανομή τους στο σπίτι έχει σταματήσει λόγω του ότι ήταν –ευτυχώς-τραβηγμένες οι σίτες.

Ο αγωγός παραμένει ως έχει για περίπου 45 λεπτά (όσο έκανε να φτάσει το συνεργείο της ΔΕΥΑΠ) συνεχίζοντας το καταστροφικό του έργο, διαλύοντας κυριολεκτικά το εσωτερικό του διαμερίσματος του δευτέρου ορόφου μπρος στα μάτια των ιδιοκτητών του που δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που βλέπουν.

«Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη» λένε στις «7Μ». «Να μετατρέπεται το σπίτι σου από τη μια στιγμή στην άλλη σε λίμνη και να μην μπορείς να αντιδράσεις».

Η περιοχή αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα με τους αγωγούς ύδρευσης, ενώ το πλέον σύνηθες φαινόμενο είναι να σπάει ένα αγωγός και να παραμένουν επί πολλές ώρες χωρίς νερό. Όπως λένε οι κάτοικοι, πριν από λίγες ημέρες είχε σπάσει σε άλλο σημείο ο ίδιος αγωγός λίγα μέτρα παραπέρα και είχε πλημμυρίσει το σπίτι μιας πολύτεκνης οικογένειας.

«Τα συνεργεία έρχονται, κάνουν μπαλώματα και φεύγουν. Αμέσως μετά, αρχίζουν ξανά τα προβλήματα» λένε και ζητούν από το Δήμο να παρέμβει ουσιαστικά ώστε να μπει τέλος σε αυτή την περιπέτεια η οποία πέραν των άλλων έχει αρχίσει να γίνεται και επικίνδυνη.

«Τι θα γινόταν άραγε αν την ώρα που έσπασε ο αγωγός και εκτοξεύονταν οι πέτρες, εμείς καθόμασταν στο μπαλκόνι;» αναρωτιούνται οι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος που έγινε μέσα σε μια νύχτα γης μαδιάμ. Προς στιγμήν βρίσκονται σε αναζήτηση του δίκιου τους και μιας αποζημίωσης για την οικονομική ζημία η οποία κάθε άλλο παρά μικρή είναι καθώς ο κατάλογος των κατεστραμμένων αντικειμένων είναι μακρύς.

(από την εφημερίδα 7 Μέρες Ενημέρωση)

 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα