Πάτρα: Ο κορωνοϊός αύξησε τις διαθήκες!

13.09.2020 / 13:09
diathiki

Είναι πλέον ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός.
Η ανασφάλεια και ο φόβος του θανάτου που προκάλεσε σε χιλιάδες κόσμου, ιδίως σε ηλικιωμένους, η πανδημία του κορωνοϊού, επέφερε ως επίπτωση και την εντυπωσιακή αύξηση των διαθηκών!
Ακούγεται ενδεχομένως μακάβριο, αλλά ισχύει. Επιπλέον, επιβεβαιώνεται και από την πλευρά των συμβολαιογράφων της Πάτρας, που είδαν τη δουλειά τους ως προς το σκέλος των διαθηκών να ανεβαίνει τους τελευταίους μήνες σημαντικά.
Σύμφωνα με τους ίδιους, μετά από την εμφάνιση της πανδημίας και ιδίως αφότου επιβλήθηκε και η καραντίνα, υπήρξε μια έντονη κινητικότητα από πολίτες, ακόμα και νεώτερους συγκριτικά με την τρίτη ηλικία, για τη σύνταξη συμβολαιογραφικής διαθήκης.
Ωστόσο, αυτό δεν είναι ένα μεμονωμένο φαινόμενο που εντοπίζεται στην Ελλάδα, εν προκειμένω και στα μέρη μας.
Σε όλες τις χώρες που πλήττονται από τη φονική πανδημία παρατηρείται η εν λόγω τάση. Αν και δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία, εκτιμάται ότι στα κράτη που χτύπησε ο κορωνοϊός σημειώθηκε μια αύξηση των διαθηκών που κυμαίνεται μεταξύ 5 και 14%.
Πρόκειται για ένα συμπέρασμα που αποτυπώνει τους φόβους χιλιάδων ανθρώπων, κυρίως μεγάλης ηλικίας, για τη ζωή τους λόγω της διασποράς του φονικού ιού, σε συνδυασμό με την αγωνία τους για την εξασφάλιση της επόμενης μέρας των δικών τους ανθρώπων.
Έτσι, σε μια αντανακλαστική αντίδραση, δεν είναι λίγοι αυτοί που κατέφυγαν και συνεχίσουν να καταφεύγουν εσπευσμένα σε συμβολαιογράφους για να ορίσουν τους κληρονόμους τους, να καθορίσουν τη διανομή της περιουσίας τους και να τακτοποιήσουν διάφορα παρεμφερή θέματα.
Αξίζει δε να τονιστεί ότι στη χώρα μας η σχετική διαδικασία κρίνεται πολύ σημαντική, καθώς έχει προσλάβει με το πέρασμα των χρόνων εθιμική διάσταση, λόγω και της ελληνικής ιδιοσυγκρασίας που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε κληρονομικά ζητήματα.
Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αρμοδίων παραγόντων, συντάσσονται ετησίως περίπου 25. 000 διαθήκες, οι οποίες αυτόν τον χρόνο αναμένεται να κινηθούν σε πολύ υψηλότερα επίπεδα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα