Πάτρα: Ουρές στο δήμο για τα αδήλωτα τετραγωνικά

26.09.2020 / 4:33
dimos_dimarxeio_patra

Αυξημένη συγκέντρωση πολιτών παρατηρείται στο πρωτόκολλο του Δήμου Πατρέων τις τελευταίες ημέρες, προκαλώντας παράπονα σε ορισμένες περιπτώσεις λόγω της αναμονής. Στην εκπνοή -σε λίγες ημέρες- της προθεσμίας που αφορά τα αδήλωτα τετραγωνικά μέτρα και στην υποδοχή αιτήσεων για προσλήψεις συμβασιούχων το απέδωσε ο αντιδήμαρχος Διοίκησης, Διονύσης Πλέσσας.

Τις εξηγήσεις για αυτό που συμβαίνει μας έδωσε ο Δ. Πλέσσας. Καταρχήν, μας είπε ότι το πρωτόκολλο του Δήμου δέχεται αιτήσεις από χιλιάδες πολίτες. «Προσπαθούμε να το λύσουμε και με το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο. Ο κύριος λόγος όμως είναι ότι μέχρι τις 30/9 υπάρχει η προθεσμία για την ορθή δήλωση των τετραγωνικών μέτρων και επειδή οι πολίτες γνωρίζουν ότι δεν θα δοθεί παράταση, απευθύνεται μαζικά στις δημοτικές υπηρεσίες» δήλωσε ο αντιδήμαρχος και επισήμανε ότι μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών επιλέγουν την αυτοπρόσωπη παρουσία επειδή η ηλεκτρονική πλατφόρμα παρουσιάζει προβλήματα (εκτιμά ότι οφείλονται στο φόρτο επισκέψεων που δέχεται).

Εκτός αυτού, ο Δήμος έχει ξεκινήσει να δέχεται τις αιτήσεις πολιτών για τις 519 θέσεις κοινωφελούς εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ, οι οποίες υποβάλλονται στο πρωτόκολλο μαζί με τις πάσης φύσεως υποβάλλονται για όλες τις δημοτικές υπηρεσίες. «Γνωρίζετε ότι υπάρχει και η έλλειψη προσωπικού. Εμείς, ενισχύσαμε το πρωτόκολλο με εργαζόμενους, αλλά παραμένει η υπερφόρτωση της υπηρεσίας και της ηλεκτρονικής διακίνησης. Κάνουμε προσπάθεια να το αντιμετωπίσουμε και νομίζω ότι ήδη η κατάσταση είναι καλύτερη σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες» είπε ο Δ. Πλέσσας.

Ο αντιδήμαρχος πρόσθεσε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι σε λειτουργία, αλλά σημαντικός αριθμός πολιτών επικοινωνεί με τον Δήμο για να ενημερώσει ότι προχωράει τη διαδικασία μέχρι ένα σημείο και μετά αδυνατεί. «Επικοινώνησα με την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας και μου απάντησαν ότι επειδή στην ίδια πλατφόρμα μπαίνουν οι πολίτες από όλη τη χώρα, παρατηρείται υπερφόρτωση επειδή γνωρίζουν ότι η 30ή Σεπτεμβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία. Γνωρίζω ότι και άλλοι δήμοι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Προσπαθούμε να μην παρατηρείται συνωστισμός, αλλά είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που δεν είναι απόλυτα στο χέρι μας να το επιλύσουμε λόγω του μεγάλου αριθμού των αιτήσεων…».

εφ. Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα