Πάτρα- «ΟΔΥΣΣΕΙΑ revolted»: Εντυπωσίασαν οι τέσσερις σύγχρονες ραψωδοί – ΦΩΤΟ

21.09.2020 / 8:25
DSC_1683-scaled

Τέσσερις γυναίκες,  τέσσερις σύγχρονες ραψωδοί , ξετύλιξαν το βράδυ της Κυριακής (χθες), από την σκηνή του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου της Πάτρας, μία από τις σπουδαιότερες και διασημότερες ιστορίες όλων των εποχών, παρουσιάζοντας το θεατρικό έργο  «ΟΔΥΣΣΕΙΑ revolted».

Η παράσταση – την οποία προλόγισε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων Κατερίνα Γεροπαναγιώτη  –  ήταν ενταγμένη στις εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας και την  ενότητα «Βήμα στους Καλλιτέχνες της Πόλης».

Στο χώρο του αίθριου, αποτυπώθηκε ένας διαρκής αγώνας για επιβίωση. Όλοι οι χαρακτήρες αντέδρασαν και επαναστάτησαν σύμφωνα με τα πιστεύω τους έτοιμοι να υποστούν τις συνέπειες και προσπαθώντας να βρουν τον δρόμο για να βγουν από τα αδιέξοδά τους, σε ένα “παιχνίδι” που σύμφωνα με τον συγγραφέα στην Ω ραψωδία φαίνεται ότι θα επαναλαμβάνεται αιωνίως όσο υπάρχει ο άνθρωπος.

Μία προσέγγιση που σκοπό είχε να αφήσει «χώρο» στο θεατή να αναρωτηθεί αν θα μπορούσε να δει αυτή την ιστορία και από μια άλλη πλευρά.

Η ιστορία της Οδύσσειας είναι η αποτύπωση της ίδιας της ανθρώπινης φύσης με φόντο την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα του πολιτισμού των αρχαίων Ελλήνων. Ενός πολιτισμού που αποτέλεσε ορόσημο στην εξέλιξη του δυτικού κόσμου όπως τον γνωρίζουμε σήμερα. Ένα κείμενο που μας θυμίζει πως οι ανάγκες και τα πάθη του ανθρώπου παραμένουν ίδια στο πέρασμα των χιλιετιών.

Συντελεστές :

Σκηνοθεσία-Σχεδιασμός Φωτισμών: Γιάννης Τσάκωνας

Παίζουν: Άννα Ζιάκκα, Νίκη Καρακώστα, Χριστίνα Κουταλιάγκα, Δήμητρα Ταρούση.

Δραματουργική Επεξεργασία: Γιάννης Τσάκωνας, Γεώργιος Κομνηνόγλου

Κίνηση – Χορογραφίες: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου

Μουσική Σύνθεση: Βαγγέλης Μουρελάτος

Χορογραφία Έναρξης: Κρίτωνας Αναστασόπουλος

Μουσική Διδασκαλία: Μαρία Καραμάνη

Σχεδίαση Παραγωγής: Ίλια Ράγκου

Πάτρα- «ΟΔΥΣΣΕΙΑ revolted»: Εντυπωσίασαν οι τέσσερις σύγχρονες ραψωδοί - ΦΩΤΟ 3
Πάτρα- «ΟΔΥΣΣΕΙΑ revolted»: Εντυπωσίασαν οι τέσσερις σύγχρονες ραψωδοί - ΦΩΤΟ 4

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα