Πάτρα: Οδοντίατρος αρνήθηκε να καθαρίσει τα δόντια παιδιών ιδρύματος, λόγω… κορωνοϊού!

01.08.2020 / 12:25
dontia

Έγινε κι αυτό. Οδοντίατρος υγειονομικής μονάδας της Πάτρας αρνήθηκε να κάνει καθαρισμό των δοντιών σε παιδιά ιδρύματος, επικαλούμενη τον κορωνοϊό!
Το απίστευτο αυτό περιστατικό συνέβη το πρωί της Τετάρτης. Πέντε κορίτσια της Μονάδας Θηλέων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδας, συνοδευόμενα από νοσηλεύτρια, μετέβησαν στην υγειονομική μονάδα, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, για τον καθαρισμό των δοντιών τους.
Όμως, εκεί άκουσαν την οδοντίατρο να τούς λέει ότι δεν επρόκειτο να καθαρίσει τα δόντια τους, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων του κορωνοϊού και των προληπτικών μέτρων που έχουν ληφθεί! Λες και στα μέτρα συμπεριλαμβανόταν και η απαγόρευση του καθαρισμού δοντιών!
Ακολούθησε ένταση, με τα κορίτσια και τη νοσηλεύτρια να διαμαρτύρονται στην οδοντίατρο, χωρίς όμως να καταφέρουν να κάμψουν την άρνηση της.

Είδε σφράγισμα και είπε ότι δεν μπορούσε
να επέμβει γιατί έγινε από άλλον!

Και σαν να μην έφτανε ότι ήταν ανένδοτη το… τερμάτισε, όταν ένα κορίτσι τής είπε ότι πονούσε ένα δόντι του και τής ζήτησε τουλάχιστον να το κοιτάξει και να δει τι μπορεί να κάνει. Η οδοντίατρος δέχθηκε μεννα το δει, αλλά στη συνέχεια επεφύλαξε μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη, λέγοντας ότι στο δόντι του παιδιού είχε γίνει σφράγισμα και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να επέμβει στη δουλειά συναδέλφου της!
Για το συμβάν ενημερώθηκε ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδας Νίκος Σταθακόπουλος, ο οποίος, μετά από το πρώτο σάστισμα, έγινε κυριολεκτικά έξαλλος.
Αμέσως ενημέρωσε τη διοίκηση της υγειονομικής μονάδας, με το ενδεχόμενο υποβολής εκ μέρους του αναφοράς για την άρνηση της οδοντιάτρου να προσφέρει τις υπηρεσίες της στα παιδιά να είναι ανοικτό.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα