Πάτρα: Ξεκινούν διακριτικοί έλεγχοι για την χρήση της μάσκας εντός των ναών

07.08.2020 / 18:40
γκο 50

Βάρος στους ναούς και στις εκκλησίες θα δώσουν από εδώ και στο εξής τα κλιμάκια των ελεγκτών των αρμόδιων αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εντολή που έχει δοθεί για τις μέρες που μεσολαβούν μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο είναι να ξεκινήσουν οι έλεγχοι σε εκκλησίες της Πάτρας, αλλά και εκτός αυτής.

Οι έλεγχοι θα είναι διακριτικοί και θα εστιάζονται κυρίως στη μάσκα και στο αν την φορούν οι πιστοί στους εσωτερικούς χώρους των ναών.

Με βάση τις εικόνες που υπάρχουν αυτές τις μέρες από τους ναούς οι περισσότεροι πιστοί της φορούν, όμως, υπάρχει και έναν ποσοστό που αψηφεί τον υποχρεωτικό πλέον αυτόν κανόνα που έχει αποφασίσει εκτός των άλλων και η Ιερά Σύνοδος.

Έως τώρα οι ιερείς στις ομιλίες τους τηρούν μία κάπως ουδέτερη στάση για τη χρήση της μάσκας, ενώ δεν γίνονται συστάσεις από τους προϊσταμένους των ναών. Όσο όμως πλησιάζουν στον Δεκαπενταύγουστο οι πιστοί θα αυξηθούν και θα πρέπει να γίνουν και οι σχετικές συστάσεις.

Πάντως, στις εισόδους των ναών υπάρχει σχετική πινακίδα που τονίζει στους πιστούς την υποχρεωτική χρήση της μάσκας, εντός των εκκλησιών. Θυμίζουμε ότι εντολή του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου είναι να τηρηθούν στο ακέραιο τα μέτρα για τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου σε όλες τις εκκλησίες της Μητρόπολης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα