Πάτρα: Ξεκινάει την λειτουργία του ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός της Μανιακίου

24.09.2020 / 19:23
γκο-38-14

Μιαν ανάσα από τη λειτουργία του ως βρεφονηπιακός σταθμός είναι το ιστορικό κτίριο του παλαιού Πειραματικού Σχολείου της Πάτρας, στην οδό Μανιακίου.

Το κτίριο που ανακατασκευάζεται μετά την παραχώρησή του από την κυβέρνηση στο Δήμο το 2017, είναι σχεδόν έτοιμο και αναμένεται να παραδοθεί από τον εργολάβο εντός του μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες  ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων φιλοδοξεί να ξεκινήσει τη λειτουργία του σταθμού, τον Οκτώβριο.

Το κτίριο έχει δυναμικότητα φιλοξενίας περίπου 70 παιδιών και όπως μας εξηγεί ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Θεόδωρος Τουλγαρίδης οι θέσεις θα καλυφθούν από τους επιλαχόντες της διαδικασίας που έγινε μέσω ΕΤΑΑ.

Στην περίπτωση που υπάρξουν κενές θέσεις θα γίνουν εκ νέου αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους γονείς. Το κτίριο έχει αλλάξει εντελώς μορφή καθώς σχεδόν τα πάντα είναι καινούργια. Υπήρξε στήριξη του φέροντος οργανισμού, αλλαγή σκεπής, διαρρυθμίσεις στο εσωτερικό, επί της ουσίας μια εκ βάθρων ανακαίνιση που το κατέστησε σύγχρονο και πλήρως λειτουργικό.

Διαθέτει 5 αίθουσες διδασκαλίας, μπάνια, γραφεία για τους εκπαιδευτικούς και προαύλιο χώρο στο πίσω μέρος του κτιρίου. Αυτή την στιγμή απομένουν μονάχα οι ηλεκτρολογικές συνδέσεις με το δίκτυο της ΔΕΗ και η ανάδοχος εταιρεία δηλώνει έτοιμη να το παραδώσει εντός του μήνα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα