Πάτρα: Ξεκίνησαν οι αγορές για τη σχολική χρονιά – Τι λένε οι εκτιμήσεις για τα βιβλιοπωλεία

21.09.2020 / 5:33
sxolika-vivliopoleio

Αρκετά καλά ξεκίνησε η περίοδος της κορύφωσης της δουλειάς, μετά το άνοιγμα των σχολείων, για τους επαγγελματίες βιβλιοπώληδες και τα καταστήματα με σχολικά είδη.

Ως γνωστόν κάθε χρόνο τέτοια περίοδο ο τζίρος των καταστημάτων αυτών αυξάνεται κατακόρυφα με δεκάδες οικογένειες και παιδιά να σπεύδουν για να αγοράσουν τα σχολικά τους είδη.

Φέτος υπήρχε αρκετός προβληματισμός στον κλάδο εξαιτίας της πανδημίας και του περιορισμού των πελατών εντός των εσωτερικών χώρων (όχι πάνω από έξι άτομα), όμως, η δουλειά που είχαν τις πρώτες ημέρες της περασμένης εβδομάδας, έδιωξε τις ανησυχίες τους.

Τι έχουν ζήτηση

Η ζήτηση των σχολικών ειδών πάντως δεν αλλάζει.

Κυρίαρχα είδη είναι τα κλασικά που χρειάζεται να έχει ένας μαθητής στην τσάντα του (τετράδια, μολύβια κτλ), ενώ φέτος λόγω πανδημίας μεγάλη πέραση έχουν και οι μάσκες, σε διάφορα σχέδια και χρώματα.

Αντίθετα, πεσμένη είναι η κίνηση στις σχολικές τσάντες, ένα είδος που πάντοτε τέτοια εποχή είχε αρκετή πέραση, ενώ μία μικρή αύξηση φαίνεται ότι υπάρχει σε λεξικά, άτλαντες και άλλα δευτερογενή (πλην απαραίτητα) είδη για έναν μαθητή.

Εξάλλου, σε ότι αφορά τις τιμές δεν υπάρχουν διαφορές σε σύγκριση με πέρυσι. Το μοναδικό είδος που έχει μία μικρή αύξηση είναι τα ξενόγλωσσα βιβλία, ενώ στα υπόλοιπα υπάρχει μία ελάχιστη μείωση της τάξεως του 1% ή και του 2%. 

Χαρακτηριστικό της σταθερότητας των τιμών είναι ότι μία καλή τσάντα ξεκινάει από τα 25 με 30 ευρώ, ενώ υπάρχουν τόσο πιο φθηνές, όσο και πιο ακριβές, ανάλογα πάντα με το βαλάντιο του μαθητή και της οικογένειας του.

Η σταθερότητα αυτή των τιμών, σύμφωνα με τους επαγγελματίες του είδους, προέρχεται από καθαρή δική τους προσπάθεια και των προμηθευτών τους, έτσι ώστε να μπορέσουν όλες οι οικογένειες να μπορέσουν να αποκτήσουν τα απαραίτητα για τα παιδιά τους, κάτω από τις δύσκολες αυτές  συνθήκες που ζούμε. 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα