Πάτρα: «Ντου» στις μάσκες – Παρατράγουδα με τις αυξήσεις ακόμη και κατά 1 ευρώ!

01.08.2020 / 12:14
maskes kalh

Με το που διευρύνθηκε η απαγόρευση στις μάσκες για τον κορωνοϊό, άρχισε το «ντου» των Πατρινών στα φαρμακεία και στα σούπερ μάρκετ για αναζήτηση μάσκας. Ο λόγος είναι προφανής. Οι περισσότεροι είχαν ξεχάσει και το χρώμα της και ζούσαν στην ανεμελιά του ότι ο ιός πέρασε και μας άφησε χρόνους.
Ούτε καν στα λεωφορεία δεν φορούσαν μάσκες οι Πατρινοί, και δεν μιλάμε μόνο για τις αστικές μεταφορές, αλλά και για τις υπεραστικές. Ξέμειναν με λίγα λόγια από μάσκες και ξαφνικά ανακάλυψαν ότι δεν θα μπορούν να μπαίνουν σε δημόσιες υπηρεσίες, σε κομμωτήρια, σε ΔΕΚΟ, σε κέντρα αισθητικής και ούτω καθεξής, χωρίς να κινδυνεύουν να πληρώσουν τσουχτερό πρόστιμο, λόγω και της έντασης των ελέγχων. Αυτό, όπως λένε στον «Κόσμο» φαρμακοποιοί της Πάτρας, δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει πρόβλημα επάρκειας καθώς υπάρχουν πολλά αποθέματα. Και βεβαίως, δεν αναμένεται να εντοπιστούν παρατράγουδα με τις τιμές στα φαρμακεία. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με ορισμένα μίνι μάρκετ, τα οποία βρήκαν την
ευκαιρία από τις πρώτες ώρες της ανακοίνωσης της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας να σηκώσουν τις τιμές για να βγάλουν τη χασούρα του προηγούμενου χρονικού διαστήματος οπότε και οι υφασμάτινες μάσκες περίμεναν στα ράφια κάποιον να τις προσέξει. Ακόμη και ένα ευρώ πάνω εντόπισαν Πατρινοί τις τιμές στις μάσκες και είμαστε ακόμη στην αρχή!
Πόσο κοστίζουν οι μάσκες μίας χρήσης όσο και οι υφασμάτινες ή οι πάνινες; Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι τιμές των χειρουργικών μασκών κυμαίνονται από 1 έως 1,5 ευρώ, με μέση τιμή τα 1,2 ευρώ. Να σημειωθεί ότι πριν την έξαρση του κορωνοϊού, όταν δεν υπήρχε ζήτηση, κόστιζαν 0,30 ευρώ.
Όσο για τις υφασμάτινες, αυτές κοστολογούνται από 1,5 έως 2 ευρώ, ενώ η τιμή τους μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 5 ευρώ. Ένα πακέτο 50 τεμαχίων κοστίζει 50 ευρώ.
Με δεδομένο ότι μια τετραμελής οικογένεια χρειάζεται 4-6 μάσκες μιας χρήσης για τα παιδιά και άλλες τόσες για τους γονείς, το κόστος ανέρχεται στα 8-12 ευρώ τη μέρα και στα 240 με 360 ευρώ τον μήνα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα