Πάτρα – Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας: Έτυχε, κατά τον διοικητική του, υπάλληλοι να μην φορούν μάσκα

26.09.2020 / 10:02
Agiso-Andreas-nos

Αποτελεί κοινό μυστικό πως στις μονάδες υγείας της Πάτρας, υπάρχουν εργαζόμενοι οι οποίοι–δυστυχώς– είτε είναι αρνητές της επιδημίας του κορωνοϊού είτε λαμβάνουν πλημμελή μέτρα αυτοπροστασίας στο χώρο εργασίας τους.

Ευτυχώς, είναι λίγοι και απομονωμένοι από τους συναδέλφους τους, οι οποίοι κατανοούν την κρισιμότητα της κατάστασης. Κατά συνέπεια, το γεγονός ότι πέντε υπάλληλοι τουνοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα» βρέθηκαν, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο, να μην φορούν μάσκα δεν αποτελεί και μεγάλη έκπληξη.

 Εκείνο όμως, που ξενίζει, είναι ο τρόπος που παρουσίασε ο διοικητής του νοσοκομείου, το επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία φαινόμενο, εργαζόμενοι σε ένα νοσοκομείο πρώτης γραμμής, να μην φορούν μάσκα.«Πέντε εργαζόμενοι που μπορεί να κατέβασαν για λίγο τη μάσκα τους είναι ένας μικρός αριθμός, αν σκεφτούμε ότι στο νοσοκομείο εργάζονται 1.200 άτομα», δήλωσε ο διοικητής του Ηλίας Θεοδωρόπουλος.

Βέβαια, ακόμη και ένα άτομο που «μπορεί να έχει κατεβάσει τη μάσκα του» είναι ικανό να κολλήσει πολλούς συναδέλφους του, οι οποίοι είναι πολύτιμοι αυτή την περίοδο, που το σύστημα υγείας, οργανώνεται να δώσει τη μάχη για το δεύτερο και πιο ισχυρό, κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Αλλά αυτό είναι κάτι που προφανώς γνωρίζει ο κ. διοικητής και λογικά θα έχει πάρει όλα τα μέτρα για να μην ξανά συμβούν ανάλογα φαινόμενα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα