Πάτρα: Νήπια θα στοιβαχθούν σε συνθήκες πανδημίας – Τρέμουν οι γονείς τους

10.09.2020 / 16:55
γκο-15-9

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στέγασης στις σχολικές μονάδες της Πάτρας, με φόντο τις ειδικές συνθήκες κατά του κορονοϊού , το έχουν αναμφίβολα τα νηπιαγωγεία, καθώς τα κτίρια που στεγάζονται πολλά από αυτά είναι ακατάλληλα.

Το πρόβλημα έχει γνωστοποιήσει στον υπουργείο εδώ και αρκετό καιρό (πριν από την πανδημία), τόσο ο Δήμος, όσο και οι συνδικαλιστικοί φορείς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μάλιστα, ο Σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγών είχε μιλήσει για αυτό στη υπουργό Νίκη Κεραμέως στη πρόσφατη επίσκεψη της στην Πάτρα.

Τα νηπιαγωγεία που έχουν κτιριακό πρόβλημα και στεγάζονται σε κτίρια που είναι ακατάλληλα για δομές προσχολικής αγωγής, είναι 27 αριθμό, σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή.

Σε αυτά τα νηπιαγωγεία πηγαίνουν πάνω από 2.500 νήπια, ένας αριθμός που έχει ενδέχεται να έχει αυξηθεί από τη στιγμή που η προσχολική αγωγή έγινε υποχρεωτικά δύο χρόνια.

Σύμφωνα με γονείς στα νηπιαγωγεία αυτά που βρίσκονται σε ισόγεια, σε διαμερίσματα, σε πρώην εμπορικά μαγαζιά, σε χώρους που δεν έχουν καν προαύλιο, στοιβάζονται ανά τάξη πάνω από 25 παιδιά σε αίθουσες μικρότερες των 40 και των 35 τετραγωνικών.

Πριν από την πανδημία. Εύλογο είναι αρκετοί από τους γονείς αυτούς να ανησυχούν και να σκέφτονται σοβαρά να μην στείλουν καν το παιδί τους τουλάχιστον για φέτος στα νηπιαγωγείο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα