Πάτρα: Μπαράζ μικροσεισμών στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου

16.09.2020 / 19:06
γκο-41-9

Μια βοή χωρίς ωστόσο να υπάρχει ουσιαστικά αισθητό ταρακούνημα νιώθουν έντονα το τελευταίο 10ήμερο κάτοικοι του Αγίου Βασιλείου και της ευρύτερης περιοχής.

Συμπολίτες που κάθε τόσο αναστατώνονται από αυτή την βοή, που ορισμένους τους τρομάζει με αποτέλεσμα να πετάγονται από τους καναπέδες και τα κρεβάτια τους, έθεσαν  το ερώτημα τι μπορεί να συμβαίνει.

Το γεγονός ότι το φαινόμενο παρατηρείται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας του προβλημάτισε καθώς δεν μπορούσαν να το αποδώσουν σε πιθανές εργασίες ή διέλευση βαρέων οχημάτων.

Το επίκεντρο των μικροσεισμών δίδεται επισήμως κάποια χιλιόμετρα Δυτικά της Ναυπάκτου στην ουσία όμως εστιάζονται στη θαλάσσια περιοχή πολύ κοντά στον Άγιο Βασίλειο και τα Αραχωβίτικα.

Αρκετές δε από τις δονήσεις έχουν ως επίκεντρο την στεριά. Το μέγεθός τους δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία καθώς κυμαίνονται από 1 έως το πολύ 2,5 Ρίχτερ. Όμως το γεγονός ότι το φαινόμενο είναι συνεχόμενο, σε συνδυασμό με το ιστορικό που έχει η Αχαΐα, μια περιοχή ιδιαίτερα σεισμογενής τους ανησυχεί.

 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα