Πάτρα: «Καρμπόν» εξώδικα του Σώρρα και… κίνημα κατά των πληρωμών προστίμων για μάσκα!

08.08.2020 / 12:47
sorras

Οι αστυνομικοί της Πάτρας ξεκαθαρίζουν πως δεν θα υποκύψουν σε κανέναν ο, οποίος αψηφώντας τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, παραβιάζει το νόμο και εμμέσως… απειλεί ακόμη και τους ένστολους… με προσφυγές στην Δικαιοσύνη κλπ. Είναι χαρακτηριστικό το κείμενο που αναρτήθηκε στα social media με χιλιάδες κοινοποιήσεις και στο οποίο–υποτίθεται-κάποιος δικηγόρος συμβουλεύει τους Έλληνες πώς να αντιδράσουν… για να πληρώσουν το πρόστιμο, επικαλούμενοι το άρθρο 5 του Συντάγματος. «Εμείς εφαρμόζουμε το νόμο.
Έχουμε την ΚΥΑ, η οποία ορίζει σαφέστατα τι θα πρέπει να κάνουμε με τις μάσκες, δήλωσε στον Max FM o πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χάρης Τσίτσικας.
«Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης αρνηθεί να υπακούσει, πόσο μάλλον ανεπιτεθεί σε αστυνομικό που επιχειρεί να επιδώσει κλήση, και πάλι θα επιβληθούν τα νόμιμα. Θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο», καταλήγει ο κ. Τσίτσικας.

Θα χρησιμοποιηθούν και drones!

Με drones και…undercover αστυνομικούς ενδέχεται να ριχτούν στη μάχη κατά του κορωνοϊού οι αρμόδιες Αρχές, σύμφωνα με δηλώσεις του συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρου Μπαλάσκα!
Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων έχει ανησυχήσει την κυβέρνηση, σε σημείο να εξετάζει διάφορες λύσεις για την αποφυγή διασποράς του ιού, ανάμεσα στις οποίες είναι και η χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τα οποία θα πετούν πάνω από χώρους όπου διοργανώνονται πάρτι ή εκδηλώσεις και θα επιβάλουν την τάξη… από αέρος.
Μάλιστα, ο γνωστός συνδικαλιστής δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να επιστρατευτούν ακόμα και μυστικοί αστυνομικοί, τονίζοντας ότι στόχος της Αστυνομίας είναι να γίνονται ενδελεχείς έλεγχοι.«Ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι σε συζητήσεις με το επιτελείο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης» ανέφερε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., για να προσθέσει: «Για να λυθεί το πρόβλημα θα χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα γιανα μπορέσουμε να συνετίσουμε τους συμπολίτες μας, μήπως καταλάβουν πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που κάνουν και σταματήσουν ή με το καλό ή με το κακό».
Όπως δήλωσε ο ίδιος, τα drones ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε κοσμικά νησιά, όπως η Μύκονος, όπου διοργανώνονται πάρτι, ορισμένα εκ των οποίων υπό άκρα μυστικότητα για την αποφυγή προβλημάτων με τις Αρχές. Ως παράδειγμα έφερε μία τέτοια εκδήλωση σε οίκημα με σιδερόφραχτες πύλες, όπου δεν μπορούσαν να μπουν αστυνομικοί.
Σε περιπτώσεις όπως αυτή, ενδέχεται να γίνεται χρήση των drones, όπως είπε! Στην ερώτηση αν εξετάζεται ως λύση να γίνονται πάρτι υπό την επίβλεψη μυστικών αστυνομικών, ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. δεν το απέκλεισε.

Τα εξώδικα Σώρρα

Η επιχείρηση ορισμένων να πείσουν άλλους να μην πληρώνουν τα πρόστιμα γιατις μάσκες… θυμίζει Σώρρα! Στο δικαστήριο με κατηγορούμενο τον Πατρινό απατεώνα, κατέθεσαν δύο πολίτες που απέστειλαν προς υπηρεσίες του Δημοσίου τα επίμαχα εξώδικα, με τα οποία ο βασικός κατηγορούμενος και ο φορέας πουίδρυσε, ουσιαστικά καλούσαν το κράτος να λάβει τα χρωστούμενα πολιτών, από τα περίφημα 600 δισ. ευρώ που υποστήριζε ότι έχει ο Αρτέμης Σώρρας από ομόλογα του αμερικανικού Δημοσίου.
Ο πρώτος από τους δύο μάρτυρες κατέθεσε στο δικαστήριο πως χρωστούσε 50.000 ευρώ και αποφάσισε να αποστείλει το εξώδικο, αν και, όπως τόνισε, δεν πίστεψε όσα ισχυριζόταν τα μέλη του φορέα του Αρτέμη Σώρρα.«Μου είπαν πως υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν εξώδικες δηλώσεις προς τα ταμεία, τα οποία θα μπορούσαν να πάρουν τα χρήματα από κάποιους λογαριασμούς που ανήκαν σε όλους τους Έλληνες πολίτες, και σε εμένα…δεν το πίστεψα, αλλά σκέφτηκα μία στο εκατομμύριο να ισχύει, γιατί να είμαι απ’ έξω;» είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.
Ο δεύτερος πολίτης κατέθεσε πως χρωστούσε 150.000 ευρώ στο Δημόσιο και όπως είπε, απέστειλε εξώδικο έχοντας την ακλόνητη πεποίθηση πως τα 600 δισ.ευρώ είναι υπαρκτά. Είπε μάλιστα, πως τα χρήματα αυτά «γράφτηκαν ξαφνικά στον προϋπολογισμό το 2015 μέχρι σήμερα. Τα είδα ξαφνικά εκεί, ενώ πριν δεν ήταν».
Επέμεινε μάλιστα στην άποψη του, όταν ο πρόεδρος του ζήτησε να διευκρινίσει αν θεωρεί πως το Δημόσιο δέχθηκε το αστρονομικό ποσό. Όπως είπε ο μάρτυρας, ότι αν και είναι βιοτέχνης ξέρει καλά από λογιστικά. Στο δικαστήριο είχε καταθέσει και στέλεχος ΔΥΟ, ο οποίος ανέφερε ότι τα «εξώδικα Σώρρα» προκάλεσαν ζημιά του Δημοσίου, χωρίς ωστόσο να μπορεί να την προσδιορίσει, λέγοντας παράλληλα πως όσοι τα απέστειλαν δεν είχαν διαφορετική μεταχείριση έναντι άλλων οφειλετών.
Ο μάρτυρας είχε ρωτηθεί από την Έδρα, τι διαφορετική ζημιά προκάλεσαν οι πολίτες που τα απέστειλαν, σε σχέση με εκείνους που επίσης δεν πληρώνουν λόγω αδυναμίας αλλά δεν απέστειλαν εξώδικα, εφόσον και οι μεν και οι δε αντιμετωπίζονται κατά τον ίδιο τρόπο.

Μάρτυρας: Επηρεάστηκε ο προϋπολογισμός από την καθυστέρηση στις εισπράξεις. Η χρονική καθυστέρηση των 60 ημερών μέχρι να απαντήσουμε στα εξώδικα ήταν η ζημία…η βασική επιδίωξη είναι όλοι οι φορολογούμενοι να πληρώνουν στην ώρα τους. Αν δεν έρχονται οικειοθελώς θα υπάρξει πρόβλημα…τα αναγκαστικά μέτρα έχουν κόστος και δεν αποδίδουν πάντα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα