Πάτρα: Κάτω από 1 ευρώ το λίτρο η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης – Ξεκινά η διάθεση του

14.10.2020 / 18:04
gko-3-49

Την Πέμπτη ξεκινάει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, με τους πρατηριούχους της Αχαΐας,  να εκτιμούν ότι η τιμή του θα είναι ακόμα πιο χαμηλή σε σύγκριση με τις αντίστοιχες χρονικές περιόδους των περασμένων ετών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτές η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα είναι χαμηλότερη κατά 20% με 23%, συγκριτικά με τον Οκτώβριο του 2019, κάτι που σημαίνει ότι θα διαμορφωθεί στο 0,80 ευρώ το λίτρο, έναντι του 1,037 ευρώ το λίτρο που είχαμε πέρυσι.

Οι παραπάνω τιμές, βασίζονται σε στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων και αφορούν τον πανελλήνιο σταθμισμένο μέσο όρο τιμής του πετρελαίου, ενώ η μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης οφείλεται στη μεγάλη πτώση που σημείωσε η τιμή του μπρεντ διεθνώς.

Υπενθυμίζεται ότι το φαινόμενο μείωσης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης ξεκίνησε από την περασμένη άνοιξη και εντάθηκε λόγω και κάποιων προσφορών με εκπτώσεις έως και 5%, που οδήγησαν σε τιμές που είχαν να εμφανιστούν από τον Απρίλιο του 2016 ή και προ μνημονίων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Μάιο η τιμή του είδους είχε φτάσει το 0,76 ευρώ το λίτρο, ενώ έβρισκε κανείς στην αγορά και με 0,70 ευρώ το λίτρο. 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα