Πάτρα: Η ΟΝΝΕΔ Αχαϊας συναντήθηκε με τον ΣΚΕΑΝΑ

15.10.2020 / 5:59
IMG_20201014_103543-1

Προ ημερών πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος, Βασίλης Παναγόπουλος, με το Σύλλογο Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής του νομού Αχαΐας-ΣΚΕΑΝΑ προς συζήτηση των προβλημάτων που έχει επιφέρει η πανδημία του νέου κορωνοϊού στο χώρο της εστίασης στην Πάτρα.

Ο κλάδος της εστίασης αποτελεί πυλώνα της τοπικής οικονομίας καθώς απαριθμεί σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων κ απασχολεί εργαζόμενους όλων των ηλικιών, ιδιαίτερα νέους ανθρώπους σε μία πόλη που η ανεργία αποτελεί μείζων πρόβλημα.  Η εστίαση καλείται να αντιμετωπίσει την πρωτόγνωρη για όλους κατάσταση υπό δυσμενείς συνθήκες. Από την αρχή της πανδημίας, ο κλάδος δοκιμάζεται με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει να αμβλυνονται τόσο από την οικονομική κρίση που έχει επιφέρει ο κορωνοϊός, όσο και από τα αυξημένα μέτρα προστασίας στη λειτουργία των καταστημάτων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, κυρίαρχο πρόβλημα αναδείχθηκε το νέο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων του κλάδου, καθώς και ο συνωστισμός που παρατηρείται τα βράδια σε πλατείες και σκάλες της πόλης μας. Με γνώμονα την κοινή υγεία, οι καταστηματάρχες εξέφρασαν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους αλλά κ τις προτάσεις τους για τη βιωσημότητα των επιχειρήσεων τους. Ένα δεύτερο ζήτημα που συζητήθηκε είναι τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης προς τον κλάδο και πως μπορεί να μεριμνήσει για περαιτέρω βοήθεια ενόψει του φετινού χειμώνα. Τέλος, τονίστηκε  η ανάγκη για συνεργασία και επικοινωνία κυβέρνησης-επιχειρήσεων ώστε να αντιμετωπιστεί η πανδημία με το μικρότερο κόστος για τις επιχειρήσεις.

Αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο κλάδος της εστίασης, οφείλουμε σα νεολαία να είμαστε δίπλα τους με την καθημερινή μας στήριξη, με υπευθυνότητα και σεβασμό προς τη δημόσια υγεία. Παράλληλα, οφείλουμε να συγχαρούμε τον ΣΚΕΑΝΑ για την υποδειγματική τήρηση των μέτρων προστασίας. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο είμαστε όλοι μαζί.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα