Πάτρα: Εργαστήρια Βιωματικής Μάθησης από το ΟροΠαίδιο

07.09.2020 / 8:46
111

Σάββατο 19, 26 Σεπτεμβρίου & 03 Οκτωβρίου, 10:30-14:30: Κύκλος 3 εργαστηρίων με θέμα: «Ο Κύκλος της ομάδας» – Συγκρότηση και ενδυνάμωση ομάδας
για εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, λογοθεραπευτές, ψυχολόγους, θεατρολόγους, φοιτητές και όλους εκείνους που ασχολούνται με ομάδες παιδιών και εφήβων.

Ο πρώτος κύκλος, διάρκειας 12 ωρών, είναι αφιερωμένος στην μοναδικότητα του ατόμου, την αξία της διαφορετικότητας, και την ικανότητα του συντονιστή να «ακούει» τις ανάγκες της ομάδας.

Με βασικό εργαλείο το Παιχνίδι και τις πολλαπλές διαστάσεις του, μέσα από ασκήσεις αλληλεπίδρασης, επικοινωνίας, ανάπτυξης και καλλιέργειας της συναισθηματικής νοημοσύνης και των δεξιοτήτων συνεργασίας, διαμορφώνουμε τη συνθήκη που χρειάζονται τα άτομα, ώστε να νιώσουν ασφάλεια και εμπιστοσύνη μέσα στον κύκλο της ομάδας.
https://www.facebook.com/events/233545281396881/
*Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.
*Μειωμένο Κόστος σε φοιτητές
*Περιορισμένος αριθμός ατόμων – απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση θέσης

Λίγα λόγια για τα Εργαστήρια Βιωματικής Μάθησης:
Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται σε αυτοτελείς κύκλους σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και θα έχουν διάρκεια από 8 έως 15 ώρες ανάλογα με τη θεματική.
Οι συναντήσεις αποτελούν μια πηγή ανατροφοδότησης με στόχο τη δημιουργία προσωπικής εμπειρίας και την αφύπνιση της δημιουργικότητας.
Μέσα από μια διαδικασία που καλλιεργεί την ελεύθερη έκφραση και την αλληλεπίδραση, οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με ποικίλες μορφές τέχνης, βιωματικές ασκήσεις, αισθητηριακά παιχνίδια, τεχνικές Παιδαγωγικής Θεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού. Βιώνουν τις βασικές αρχές εμψύχωσης ομάδας και εμπνέονται ώστε να μπορούν να σχεδιάζουν δραστηριότητες με βάσει τις ανάγκες και τις επιθυμίες της εκάστοτε ομάδας που οι ίδιοι συντονίζουν.

Τα εργαστήρια συντονίζει και εμψυχώνει η Ανδριάνα Ταβαντζή, Παιδαγωγός και Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού. Από το 2007 ασχολείται με ομάδες παιδιών και ενηλίκων σε Αθήνα και Πάτρα, το Νοέμβρη του 2011 ίδρυσε στην Πάτρα το χώρο ελεύθερης έκφρασης «ΟροΠαίδιο» και συνεχίζει έως σήμερα να είναι υπεύθυνη του χώρου και των εργαστηρίων που οργανώνονται σε αυτόν.

Επόμενος Κύκλος:
• 31/10 & 07/11 /2020: Μέσα από την επαφή με φυσικά υλικά, προσεγγίζουμε διαθεματικά το Φθινόπωρο. Ένας κύκλος βασισμένος στην αισθητηριακή εμπειρία και τη συναισθηματική ανάπτυξη.

Πληροφορίες – Εγγραφές:
ΟροΠαίδιο – Χώρος Ελεύθερης Έκφρασης
2610220034, 6908278464
oropaidio@gmail.com
Κανακάρη 101β (μέσα στη στοά)
www.facebook.com/Oropaidio

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα