Πάτρα: Επιμένουν οι τράπεζες – Πρώτες κατοικίες κινδυνεύουν να βγουν στο «σφυρί»

10.10.2020 / 7:34
patra-1

Όσοι εφησυχάστηκαν με την εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τονίζοντας χαρακτηριστικά, ότι καμία πρώτη κατοικία δεν πρόκειται να βγει στο «σφυρί», μάλλον θα έχουν να αντιμετωπίσουν δυσάρεστες εκπλήξεις στο επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους των Πατρών κανένας από τους δανειολήπτες με «κόκκινα» δάνεια, δεν θα πρέπει να μείνει στην εξαγγελία του πρωθυπουργού από τη στιγμή που αυτή δεν έχει πάρει την μορφή νομοθετικής ρύθμισης.

Με λίγα λόγια η εξαγγελία αυτή όσο δεν γίνεται νόμος, βρίσκεται στον «αέρα» με τις τράπεζες να δείχνουν αποφασισμένες ότι δεν πρόκειται να πτοηθούν από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού.

Ήδη, σύμφωνα με δικηγόρους, έχουν φτάσει ειδοποιητήρια και ραβασάκια σε δανειολήπτες που τους ειδοποιούν για το ζήτημα και τους υπογραμμίζουν ότι αν δεν τακτοποιήσουν τα χρέη τους άμεσα, τότε κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, ακόμα και αν αυτή είναι η πρώτη τους κατοικία.

Άλλωστε, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία απολύτως ομπρέλα προστασίας για την πρώτη κατοικία, μετά την λήξη της ισχύος της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ενώ το πρόγραμμα «Γέφυρα» που επιδοτεί δόσεις δανείων απευθύνεται σε συνεπείς δανειολήπτες.

Κατά συνέπεια οι «κόκκινοι» δανειολήπτες που είχαν πάρει ένα δάνειο τον καιρό πριν την οικονομική κρίση, αλλά έχασαν λόγω των μνημονίων και των συνεπειών τους την εργασία τους, βρίσκονται επί ξύλου κρεμάμενοι.

Όπως λένε αρκετοί δικηγόροι που έχουν δει το τελευταίο διάστημα να συσσωρεύονται τέτοιες υποθέσεις στα γραφεία τους, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις τέτοιες που αν δεν αλλάξει κάτι, τότε κινδυνεύουν να μείνουν το επόμενο διάστημα χωρίς στέγη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα