Πάτρα: Επιθέσεις και στον Τύπο! Όταν ο χρυσαυγίτης Αρβανίτης είχε μηνύσει δημοσιογράφο

15.10.2020 / 6:07
χρυση-αυγη-αρβανιτησ

Μία αναφορά της δημοσιογράφου της εφημερίδας “7 Μέρες Ενημέρωση” Γιώτας Κοντογεωργόπούλου είχε προκαλέσει πριν από πέντε χρόνια  την «οργή» του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη ο οποίος την είχε κατηγορήσει πως… «εξώθησε» τους αντιεξουσιαστές να προκαλέσουν ζημιές στα γραφεία του κόμματος στην οδό Κανάρη!

Και ενώ πριν το δημοσίευμα (25/9/2015)  ήδη είχαν γίνει οι πρώτες κινητοποιήσεις των αντιεξουσιαστών ενάντια στα νέα γραφεία, εξαιτίας μίας ακόμη επίθεσης που χρονικά συνέπεσε με το δημοσίευμα, ο βουλευτής ισχυριζόταν  πως οι αναρχικοί… άκουσαν την… δημοσιογράφο και «εμπνεύστηκαν» από το σχόλιό της. Η Γιώτα Κοντογεωργοπούλου είχε γράψει  στο τέλος ενός ρεπορτάζ σχετικά με τις εκλογικές επιδόσεις της Χρυσής Ατγής πως «στα νέα της γραφεία στην οδό Μαιζώνος μεταξύ Κανάρη και Μιαούλη (φωτό) δεν έχουν εκδηλωθεί ακόμη αντιδράσεις, όπως π.χ. αυτές στην οδό Παντανάσσης όπου μία ολόκληρη γειτονιά σηκώθηκε στο πόδι» και αυτό προκάλεσε την μηνυτήρια αναφορά από την πλευρά του βουλευτή!

Και ενώ είναι σε όλους γνωστό πως οι αντιεξουσιαστές στέκονται όχι μόνο «απέναντι» στους δημοσιογράφους αλλά στην κυριολεξία τους «κυνηγούν», ο κ. Αρβανίτης αποκαλούσε «δράστη» την Γιώτα Κοντογεωργοπούλου.Τα έβαζε όμως σε εκείνη τη μηνυτήρια αναφορά και με αστυνομικούς! Τους οποίους ειρωνευόταν  και τους κατηγορούσε πως κατά κάποιο τρόπο «κάλυπταν την αναρχική αλητεία!»

Τι ανέφερε στη μήνυσή του


«Η εν λογω δημοσιογράφος εμφορούμενη από οχλοκρατικές αντιλήψεις, αναφέρει στο άρθρο της συνεργούντος του ιδιοκτήτη του ιστοσελίδας, κατά παράβαση του άρθρου περί «διέγερσης», ότι «η δε παρουσία της Χρυσής Αυγής άρχισε να γίνεται κάτι σαν συνήθεια καθώς στα νέα της γραφεία στην οδό Μαιζώνος μεταξύ Κανάρη και Μιαούλη (φωτό) δεν έχουν εκδηλωθεί ακόμη αντιδρασεις, όπως π.χ. αυτές στην οδό Παντανάσσης όπου μία ολόκληρη γειτονιά σηκώθηκε στο πόδι!. «Λίγες ώρες μετά την αυτεπάγγελτα διωκώμενη επαγγελματική πράξη των άνω καταγγελλόμενων δραστών, συμμορία αναρχικών κατέστρεψε (για δεύτερη φορά) την κεντρική πόρτα εισόδου προς το γραφείο μου, κάτωθι του οποίου (Α όροφος) στεγάζεται οικογένεια με μικρά παιδιά η οποία για δεύτερη φορά κατατρομοκρατείται από την δράση των διεγερθέντων συμμοριτών. Αστυνομικοί δεν επενέβησαν διότι αν επενέβαιναν, την επόμενη μέρα θα ετίθεντο σε διαθεσιμότητα με το αιτιολογικό ότι παρεμπόδισαν την ελεύθερη «έκφραση» των «δημοκρατικών» αισθημάτων της αναρχικής αλητείας».

Η υπόθεση είχε φτάσει στις ανακρίσεις, αλλά τελικά δεν κατέληξε στο δικαστήριο, καθώς δεν στοιχειοθετήθηκε κατηγορία.

(από εφημερίδα 7 Μέρες Ενημέρωση)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα