Πάτρα: Εντυπωσίασε η παράσταση «Πραξαγόρα»

26.09.2020 / 13:09
praxagora-2

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η παράσταση «Πραξαγόρα», ένα μιούζικαλ εμπνευσμένο από τις «Εκκλησιάζουσες», που παρουσιάστηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο της Πάτρας, ως μια παράσταση-καταγγελία για τη θέση της γυναίκας στο σήμερα, για το ύφος και το ήθος της εξουσίας, για την αξία της αντίστασης σε όσα συμβαίνουν σε ιστορικό ενεστώτα.

Ήταν μια παράσταση αποκλειστικά από Πατρινούς δημιουργούς, οι οποίοι απέδειξαν ότι μπορούν να ανεβάσουν πολύ ψηλά τον πήχη. Η σύλληψη, η διασκευή και η μουσική ήταν του συνθέτη Γιώργου Δίπλα, ο οποίος έδωσε κυριολεκτικά ρέστα.

Η ενορχήστρωση-παραγωγή ήταν του εξαιρετικού Σάκη Μπάστα. Η σκηνοθεσία, η διαμόρφωση σκηνικού χώρου και τα κοστούμια ήταν του Περικλή Βασιλόπουλου, ο οποίος έδωσε μια πολύ εμπνευσμένη δουλειά και άξια χειροκροτήθηκε, όπως και οι χορογράφοι Βίκυ Αγόρα και Luiz Mendes.

Μεγάλη έκπληξη της βραδιάς η Δέσποινα Γκοτσοπούλου (αδελφή του Δημήτρη Γκοτσόπουλου που υποδύεται τον Λάμπρο στις «Άγριες Μέλισσες»).

Η πολυτάλαντη Δέσποινα, η οποία τραγουδάει, χορεύει και παίζει, είναι μια πραγματική αποκάλυψη.

Ένα πολύ μεγάλο «μπράβο» στις χορεύτριες Ειρήνη Ατματζίδη, Ειρήνη Γκοτσοπούλου, Λίλιαν Τσιούτσια και Αναστασία Τσαγκαρουσιάνου.

Αλλά και στους ηθοποιούς Ελένη Καλαντζοπούλου, Ιωάννα Στεφανάτου, Μπάμπη Μακρή (ο γιος του γνωστού καραγκιοζοπαίκτη Κώστα Μακρή ήταν

εξαιρετικός στο ρόλο του και έφερε στη σκηνή την τέχνη του θεάτρου σκιών) και ΠασχάληΤζίκο.

Τα σύγχρονα κείμενα(πρόλογος-επίλογος)ήταν του Κωνσταντίνου Κυριακόπουλου και ήταν υπέροχα, ενώ ο Δημήτρης Γκιούλος έγραψε το μανιφέστο των γυναικών.

Στο στούντιο τραγούδησαν οι Ελένη Αντωνίου, Ιωάννα Γκέλη, Σοφία Σέλλινα και Φλωρεντία Τασιάνη.

Στην κατασκευή σκηνικού-τεχνικός παράστασης ήταν ο Γιώργος Σάρρας.

 Μια δουλειά που πρέπει οπωσδήποτε να επανέλθει στη σκηνή, καθώς μια μόνο μέρα και αυτή sold out δεν έφτασε και δόθηκε η ευκαιρία στους Πατρινούς να την απολαύσουν.

(Σ.Σ.. Οι φωτογραφίες είναι του Αλέξη Γκλαβά.)

Πάτρα: Εντυπωσίασε η παράσταση «Πραξαγόρα» 6
Πάτρα: Εντυπωσίασε η παράσταση «Πραξαγόρα» 7
Πάτρα: Εντυπωσίασε η παράσταση «Πραξαγόρα» 8
Πάτρα: Εντυπωσίασε η παράσταση «Πραξαγόρα» 9
Πάτρα: Εντυπωσίασε η παράσταση «Πραξαγόρα» 10

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα