Πάτρα: Εννέα δημοτικά γήπεδα μπαίνουν σε φάση “λίφτινγκ” – Οι εργασίες που θα γίνουν

28.10.2020 / 18:10
γκο-1-4

Thν υποβολή πρότασης για την ένταξη νέου έργου που αφορά σε εργασίες συντήρησης τουλάχιστον εννέα αθλητικών εγκαταστάσεων της Πάτρας ενέκρινε η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ο προϋπολογισμός των εργασιών αγγίζει τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για ένα από τα έργα που περιλαμβάνονται στη λίστα νέων έργων που ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης πρόσφατα.
Ο Δήμος ανταποκρίθηκε και οι υπηρεσίες του έστειλαν σχετικό έγγραφο στις αρχές Οκτωβρίου, μαζί με τη μελέτη και το τεχνικό δελτίο.

Οι εργασίες που προβλέπονται αφορούν σε δημοτικούς αθλητικούς χώρους και πρώτιστα στα γήπεδα ποδοσφαίρου: Ανω Καστριτσίου, Βραχνείκων, Ζαρουχλεϊκων, Πετρωτού, Ρίου, Ροϊτίκων, Σαραβαλίου, στο γήπεδο Ψαθοπύργου και στο κλειστό γυμναστήριο των Ροϊτίκων.


Εκτός από τις εργασίες συντήρησης στα αποδυτήρια, το βάψιμο επιφανειών, τις περιφράξεις, την αντικατάσταση εξαρτημάτων στα WC, προβλέπονται: στο γήπεδο Ψαθοπύργου η ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου με την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς, ενώ στα υπόλοιπα ανοικτά γήπεδα θα εγκατασταθεί ηλεκτροφωτισμός, ώστε να είναι δυνατή η διεξαγωγή προπονήσεων και αγώνων τη νύχτα.

Επίσης, προβλέπεται να γίνει έλεγχος και συντήρηση του συνθετικού χλοοτάπητα στα δημοτικά γήπεδα, ώστε να εξασφαλιστεί η σωστή λειτουργία τους. Με τις παρεμβάσεις το προσδοκώμενο αποτέλεσμα είναι η βελτίωση των συνθηκών διεξαγωγής των αγώνων και των προπονήσεων, ενώ θα συμβάλουν και στην ασφάλεια των αθλητών.

Εχει όμως και κοινωνικό αντίκτυπο, αφού τα γήπεδα βρίσκονται σε περιοχές εκτός του κέντρου της Πάτρας και λειτουργούν ως αθλητικές «κυψέλες» για τις τοπικές κοινωνίες που βρίσκονται.

πηγή: Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα