Πάτρα: Γύρω στα 70 βρέφη και νήπια θα βρουν «στέγη» στο κτίριο της Μανιακίου

09.10.2020 / 6:23
3596804

Ξεκινά μέσα στον μήνα η λειτουργία του νέου δημοτικού βρεφονηπιακού σταθμού, στο πρώην πειραματικό δημοτικό σχολείο της Πάτρας, στο κτίριο της παλιάς εμπορικής σχολής.

Μιλάμε ασφαλώς για το κτίριο της Μανακίου που ανακαινίστηκε πλήρως μέσα από το έργο που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια ο δήμος της Πάτρας, με στόχο να εξυπηρετήσει ακόμα περισσότερες οικογένειες, με παιδιά της βρεφικής και της προσχολικής ηλικίας.

Η νέα δομή του δήμου θα φιλοξενήσει γύρω στα 40 με 45 βρέφη και άλλα 20 με 25 νήπια, δίνοντας το βάρος στον βρεφικό τομέα, αφού εκεί οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες και υπάρχουν αρκετές οικογένειες που έχουν μείνει από έξω από τα προγράμματα vouchers.

Τα βρέφη και τα νήπια που θα απαρτίσουν τη δομή θα είναι αυτά που είχαν μείνει «επιλαχών» από τα τελευταία αυτά προγράμματα, ενώ εφόσον υπάρξουν και άλλες κενές θέσεις θα καλυφτούν και αυτές.

Το κτίριο έχει ανακαινιστεί πλήρως από τον ανάδοχο που ανέλαβε το έργο. Έχει πλέον μία νέα σκεπή, οι εσωτερικοί του χώροι έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα (υπάρχουν πέντε μεγάλα δωμάτια ξεχωριστά) όπως και τα μπάνια του, ενώ εργασίες έχουν γίνει και στους προαύλιους χώρους του.  

Θυμίζουμε ότι το κτίριο πέρασε στην κυριότητα του δήμου το 2017 όταν το παραχώρησε ο ΤΑΙΠΕΔ, ύστερα από πιέσεις και αγώνες της πόλης, καθώς κάποιοι είχαν ξεχάσει να περάσουν στο περιουσιολόγιο ότι το ακίνητο άνηκε στον φορέα, με αποτέλεσμα να υπάρξει θέμα.

Πρόκειται για ένα ιστορικό ακίνητο της Πάτρας που παίρνει πλέον ζωή και αξιοποιείται με έναν τόσο λειτουργικό τρόπο για να εξυπηρετήσει δεκάδες εργαζόμενες  οικογένειες με βρέφη και νήπια.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα