Πάτρα- Γραφειοκρατική περιπέτεια: Επί 15 ημέρες περίμενε το ρεύμα στο γραφείο του!

27.10.2020 / 5:14
Ρεύμα

Με την αιτιολογία ότι υπάρχει φόρτος εργασίας(!), η ΔΕΗ καθυστέρησε επί 15 και πλέον μέρες να συνδέσει το ρεύμα σε γραφείο που ενοικίασε γνωστός ελεύθερος επαγγελματίας στο κέντρο της Πάτρας! 

Και στην απόγνωση του, καθώς αδυνατεί να δουλέψει, αυτός αναγκάστηκε να ακυρώσει το αίτημα της σύνδεσης, στρεφόμενος σε άλλο πάροχο.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όταν υποχρεώθηκε να αλλάξει επαγγελματική στέγη, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας κατέθεσε στις 6 Οκτωβρίου το αίτημα για τη σύνδεση ρεύματος στη ΔΕΗ, η οποία του ζήτησε στη συνέχεια να καταθέσει ηλεκτρονικά τα απαραίτητα δικαιολογητικά, κάτι που έκανε χωρίς χρονοτριβή.

Όμως, ακολούθως τού ζητήθηκε αυτά, τα ίδια δικαιολογητικά, να τα προσκομίσει και σε… φωτοτυπίες.

Όταν το έκανε κι αυτό, τού ζητήθηκε να καταθέσει σχέδιο ηλεκτρολόγου. Αφότου κατέθεσε και το συγκεκριμένο σχέδιο, περίμενε από μέρα σε μέρα την πολυπόθητη σύνδεση. Μάταια…

 Όμως, καθώς περνούσαν οι μέρες και αυτή δεν γινόταν, αναγκάστηκε χθες, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, να τηλεφωνήσει στην αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΗ για να μάθει τι συμβαίνει και δεν βλέπει κυριολεκτικά φως.

Εμβρόντητος, άκουσε μια υπάλληλο να του λέει ότι λόγω φόρτου εργασίας η Επιχείρηση δεν είχε ολοκληρώσει την επεξεργασία του αιτήματος του και θα πρέπει να περιμένει άλλο λίγο.

Έξαλλος, ζήτησε τότε να ακυρωθεί το αίτημα του, κάτι που προς έκπληξη του η υπάλληλος το αποδέχθηκε, χωρίς καν να μπει στη διαδικασία να τον μεταπείσει.

«Είδες για να είσαι δημόσια υπάλληλος; Αν ήσουν στον ιδιωτικό τομέα θα πάλευες να με κάνεις να αλλάξω γνώμη» της είπε.

Περιπτώσεις σαν αυτή, που η ΔΕΗ δεν δείχνει και το καλύτερο πρόσωπο εξυπηρέτησης στους πελάτες της ή στους εν δυνάμει πελάτες της, ακυρώνουν στην πράξη τη διαφημιστική καμπάνια στην οποία έχει επιδοθεί τελευταία, προκειμένου να δείξει ότι έχει αλλάξει.

Αλλά τελικά, από αυτό το περιστατικό έρχεται στο μυαλό μας μια άλλη, παλαιότερη διαφήμιση της Επιχείρησης, με τον αείμνηστο Γιάννη Γκιωνάκη κάνοντας μια χαρακτηριστική χειρονομία να λέει στο κοινό: «Είδες η ΔΕΗ;».

Μόνο που εκείνα τα χρόνια η ΔΕΗ ήταν μονοπώλιο και δεν είχε απέναντι της πάμπολλους ανταγωνιστές, όπως συμβαίνει στη σύγχρονη και διαρκώς εξελισσόμενη αγορά της ενέργειας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα