Πάτρα- «Βρέχει» ενδιαφέρον! Σπ. Πολίτης: «Να συνεχιστεί η δράση που αφορά μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις»

27.10.2020 / 6:32
ΣΠΟΥΡΟΣ-ΠΟΛΙΤΗΣ

Έντονο είναι το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών της Δυτικής Ελλάδας οι οποίοι επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού, για το χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, «Στήριξη Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Covid-19 στην Δυτική Ελλάδα».

Το πρόγραμμα, όπως εξηγεί ο σύμβουλος επιχειρήσεων Σπύρος Πολίτης, έρχεται να ενισχύσει τις πληγείσες τοπικές επιχειρήσεις με τη μορφή  μη επιστρεπτέας επιχορήγησης (κεφάλαιο κίνησης), με συνολικό προϋπολογισμό 30 εκατομμύρια ευρώ, εντασσόμενη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και αφορά όλες τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι επλήγησαν από την πανδημία, αρκεί να έχουν οικονομική δραστηριότητα, έστω και λίγη και να μην είναι επιχειρήσεις «σφραγίδες».

Σύμφωνα με τον κ. Πολίτη, μέσω του προγράμματος θα χρηματοδοτηθούν στοχευμένα επιχειρήσεις προκειμένου να διασφαλιστεί ότι στην αγορά θα υπάρξει επαρκής ρευστότητα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Η  δημόσια χρηματοδότηση καλύπτει κεφάλαιο κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης το 2019, με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 5.000€ και μέγιστο τα 50.000€. Τα ποσά επί των οποίων θα υπολογιστεί το παραπάνω ποσοστό (50%) προκύπτουν από το άθροισμα:

των αγορών εμπορευμάτων χρήσης

των αγορών πρώτων υλών και υλικών χρήσης

του συνόλου των δαπανών για παροχή υπηρεσιών

του συνόλου των ενοικίων που καταβλήθηκαν στην χρήση από την επιχείρηση

του συνόλου των παροχών σε εργαζομένους (πλην αυτών που απασχολήθηκαν σε αγροτικές βιολογικές δραστηριότητες)

διάφορα λειτουργικά έξοδα.

Πρόκειται δηλαδή, όπως αναφέρει ο σύμβουλος επιχειρήσεων Σπύρος Πολίτης, για ενίσχυση των επιχειρήσεων που θέλουν να επιβιώσουν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) που παρέχει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην διεύθυνση www.ependyseis.gr με την ένδειξη: «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Covid-19 στην Δυτική Ελλάδα» και η προθεσμία λήγει στις 26/10/2020 και ώρα 15:00.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο κ. Πολίτης, η δράση που αφορά σε ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον κορωνοϊό, θα πρέπει να συνεχιστεί και να αυξηθεί το συνολικό ποσό της επιδότησης από τα 30 εκατομμύρια ευρώ που είναι σήμερα. Μάλιστα, ο σύμβουλος επιχειρήσεων Σπύρος Πολίτης, υπογραμμίζει την αναγκαιότητα να υπάρξει και νέα πρόσκληση στο πλαίσιο του προγράμματος, ώστε να ενταχθούν ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες και να τύχουν στήριξης από την Πολιτεία.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα