Πάτρα: Βρέθηκε το κλεμμένο BMW της καταδρομικής επίθεσης με τη λεία των 242.000 ευρώ

07.09.2020 / 18:32
γκο-33-3

Σύμφωνα με πληροφορίες  οι αρχές εντόπισαν  στον Νέο Ερινεό Αιγιάλειας, το κλεμμένο BMW με το οποίο πραγματοποιήθηκε η καταδρομικού τύπου, επιχείρηση στο εμπορικό κέντρο Patras Mall στην Περιβόλα, όπου πέντε κουκουλουφόροι ανατίναξαν τρία ΑΤΜ τραπεζών, αρπάζοντας 242.000 ευρώ.

Το όχημα μεταφέρεται στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ), για την αναζήτηση στοιχείων που μπορεί να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση των πέντε δραστών.

Στο μεταξύ, δύο μόλις 24ωρα μετά την μεγάλη κλοπή, με την ανατίναξη τριών ΑΤΜ σε εμπορικό κέντρο της Πάτρας, σημειώθηκε παρόμοια επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό, σε τραπεζικό ΑΤΜ που βρισκόταν σε χώρο σούπερ μάρκετ, αυτή τη φορά στην Κόρινθο.

Συγκεκριμένα λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας, άγνωστοι δράστες έβαλαν στο στόχαστρο ένα ΑΤΜ που βρισκόταν τοποθετημένο σε Σούπερ Μάρκετ, κατά διαβολική σύμπτωση, στην οδό Πατρών, στην Κόρινθο.

Προκάλεσαν έκρηξη, προξενώντας καταστροφή στο ΑΤΜ και μεγάλες υλικές ζημιές στο κατάστημα, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες δεν κατάφεραν να αποσπάσουν τα χρήματα που βρίσκονταν στο εσωτερικό του.

Να σημειωθεί ότι η έκρηξη ακούστηκε σε πολλές περιοχές της Κορίνθου και έντρομοι οι περίοικοι πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους για να δουν τι είχε συμβεί. Οι δράστες διέφυγαν αμέσως, βλέποντας ότι η επίθεση δεν είχε φέρει τα προσδοκόμενα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας οι έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης απόπειρας κλοπής είναι σε εξέλιξη, ενώ αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εξετάζουν αν οι δράστες είναι οι ίδοι με το χτύπημα της Πάτρας, ή πρόκειται απλά για ερασιτέχνες μιμητές της μεγάλης κλοπής στα τρία ΑΤΜ που έγινε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα