Πάτρα: Βλέπουν «κενά» στις σχολικές καθαρίστριες εν μέσω πανδημίας

02.09.2020 / 7:47
3586888

Θέμα αναμένεται να προκύψει με την καθαριότητα στις σχολικές μονάδες της Πάτρας, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα υποστηρίζει ο Δήμος και η αντιδημαρχεία Παιδείας.

Ως γνωστόν η κυβέρνηση στα πλαίσια της ενίσχυσης του τομέα της καθαριότητας στα σχολεία της πόλης και εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς εν μέσω πανδημίας, προχώρησε σε προσλήψεις συμβασιούχων καθαριστριών.

Στην Πάτρα οι προσλήψεις αυτές φτάνουν τις 177, ενώ τα σχολεία που βρίσκονται στην επικράτεια του Δήμου υπολογίζονται γύρω στα 251. Ο Δήμος είχε ζητήσει 190 καθαρίστριες από το υπουργείο.

Υπάρχει δηλαδή μία διαφορά 13 καθαριστριών που σύμφωνα με φιλοκυβερνητικούς εκπαιδευτικούς κύκλους μπορεί να καλυφθεί εύκολα.

Τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι, σύμφωνα με κύκλους της Μαιζώνος. Από τις 177 σχολικές καθαρίστριες οι 118 θα έχουν πλήρες ωράριο. Οι υπόλοιπες είναι μερικής απασχόλησης κάτι που σημαίνει ότι θα εργάζονται τρεις με τέσσερις ώρες και στη συνέχεια θα πηγαίνουν σπίτι τους.

Η λεπτομέρεια αυτή, σύμφωνα πάντα με τον Δήμο, αναμένεται να πολλαπλασιάσει τα κενά των καθαριστριών στις σχολικές μονάδες της Πάτρας, σε μία περίοδο που σύμφωνα με τους ειδικούς, για τη σωστή λειτουργία των σχολείων είναι απαραίτητος ο καθαρισμός όχι μόνο πριν ή μετά τα μαθήματα, αλλά και κατά την διάρκεια τους.

Καθυστέρηση των διαδικασιών για τις προσλήψεις

Ο Δήμος έχει ήδη ζητήσει την αύξηση του αριθμού προσλήψεων, διαβλέποντας ότι θα υπάρξουν κενά που ενδέχεται να βάλουν σε κίνδυνο τις σχολικές κοινότητες εξαιτίας του κορωνοϊού. 

Επιπλέον, έχει υπάρξει μία καθυστέρηση από πλευράς υπουργείου στο ξεκίνημα των διαδικασιών για τις προσλήψεις αυτές, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς πολλά από τα σχολεία της Πάτρας να μην έχουν τον απαραίτητο αριθμό καθαριστριών.

Το ζήτημα για τον Δήμο είναι να γίνουν έγκαιρα οι προσλήψεις και όταν θα έρθει η μέρα που θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι όλες οι σχολικές μονάδες της Πάτρας να είναι πεντακάθαρες στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς τους χώρους.

Κάτι που πλέον για να επιτευχθεί θα χρειαστεί ένας αγώνας δρόμου λόγω της καθυστέρησης αυτής.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα