Πάτρα: Βιωματικό εργαστήριο του Γιάννη Μητρου στα Παλαιά Σφαγεία

25.09.2020 / 11:39
semin

Στο πλαίσιο του «Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Καρναβαλιού» που θα υλοποιηθεί από 21 έως 27 Σεπτεμβρίου και αποτελεί μια από τις δράσεις του έργου SPARC, το οποίο χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία – Interreg Greece – Italy 2014 – 2020», το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρες 11:00-14:00 και 17:00-19:00 θα πραγματοποιηθεί  Βιωματικό Eργαστήριο σε σχέση με τη θεωρία και την πράξη της λειτουργίας της μάσκας σε τελετουργικό επίπεδο από τον καθηγητή  Γιάννη Μήτρου και το Διεθνές Εργαστήριο Έρευνας Παραστατικών Τεχνών.

Τίτλος του σεμιναρίου είναι «Η μάσκα και η φωνή ως σωματικά φαινόμενα: η ζωντανή τελετουργία» και θα το παρακολουθήσουν 20 άτομα.

 Στόχος του εργαστηρίου είναι η εισαγωγή στη θεωρία και τη πρακτική μεθοδολογία της χρήσης της μάσκας ως μέρος του σώματος του δρώντα.

Από τη ζωντανή “μάσκα” του Γκροτόφσκι μέχρι το αντικείμενο-αντιηχείο αφορούν στη σχέση της δυναμικής του σώματος με τον ήχο και τις ποιότητές του. Ειδικά η χρήση του προσωπείου ή μάσκας τόσο σε καθαρά τελετουργικά δρώμενα είτε σε θεατρικές μορφές με προεξάρχουσα τη μορφή της αρχαίας τραγωδίας και μελετώντας τις σύγχρονες μεταθεατρικές φόρμες, παραμένει πάντα ένα ενεργό πεδίο έρευνας.

 Στο εργαστήριο θα προσεγγίσουμε το φαινόμενο μέσα από τη μέθοδο του Παριστάμενου Ποιητικού Λόγου που αναπτύχθηκε από τον Γιάννη Μήτρου και τους συνεργάτες του.

Τα κείμενα θα είναι από τον Σοφοκλή, Ευριπίδη, H.Muller, Beckett. Θα υπάρξει οπτικοακουστκό υλικό.

Υπεύθυνος-Συντονιστής: Γιάννης Μήτρου. Βοηθοί-performers: Μ.Χαρελα, Σεμπάστιαν Τσιφής.

Το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Καρναβαλιού και το Φεστιβάλ Θεάτρου υλοποιούνται από το Δήμο Πατρέων στο πλαίσιο του έργου SPARC και η διοργάνωση των δράσεων υποστηρίζεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας (Συνδεδεμένος Εταίρος του Έργου).

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα