Πάτρα: Βγήκε μπροστά o 25χρονος Χρήστος Κοσίνας για τον περιφερειακό σύμβουλο της Χρυσής Αυγής

17.10.2020 / 15:07
kosinas

Ο 25χρονος Χρήστος Κοσίνας είναι ο νεότερος επικεφαλής παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Δυτικής Ελλάδας. Εκλέχθηκε με το ψηφοδέλτιο της «Αριστερής Παρέμβασης–Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα». Πρόκειται για κίνηση που στηρίζεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΕΚ και ανένταχτους αγωνιστές του λαϊκού κινήματος. Ο Χρήστος Κοσίνας ήταν ο πρώτος, που μετά την καταδικαστική απόφαση της Χρυσής Αυγής, με δήλωσή του ζήτησε, από την περασμένη Παρασκευή, την αποπομπή του περιφερειακού συμβούλου και στελέχους της οργάνωσης Ανδρέα Νικολακόπουλου από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ακολούθησε, το ίδιο βράδυ, η Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τον βουλευτή Αχαΐας του ΚΚΕ Νίκο Καραθανασόπουλο, η οποία και αυτή ζητά να αποβληθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής.

Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην οποία θα δοθεί η ευκαιρία σε όλες τις πολιτικές παρατάξεις να τοποθετηθούν στο ζήτημα, από την πολιτική του πλευρά. Όσον αφορά το νομικό σκέλος της υπόθεσης, αυτό είναι θέμα της νομοθετικής εξουσίας, η οποία θα πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα τι θα γίνει με τα πολιτικά δικαιώματα των στελεχών της οργάνωσης, που σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη αποτελεί εγκληματική οργάνωση.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα