Πάτρα: Αρνείται ο ΕΟΔΥ τεστ κορωνοιού στο 13ο Δημοτικό, μετά τα 2 βεβαιωμένα κρούσματα

09.10.2020 / 5:40
8667425a8063b0fb5ce21e19b34881ec_xl

Μεγάλη αναστάτωση ανησυχία έχει προκληθεί στους γονείς των 150 και πλέον μαθητών του 13ου Δημοτικού Σχολείου μετά και το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού που εμφανίστηκε στο σχολείο. Πρώτα ήταν σε μαθητή και μετά σε δασκάλα.

Οι γονείς των 150 μαθητών ζητούν να γίνουν τεστ στα παιδιά , αλλά και στους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να εντοπιστούν και να απομονωθούν τυχόν ασυμπτωματικά κρούσματα. Ωστόσο, παρά τις εκκλήσεις τους οι απαντήσεις που λαμβάνουν από τους αρμοδίους και τον ΕΟΔΥ, είναι πως δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο. Αποτέλεσμα της εκρηκτικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί είναι οι γονείς να μην πηγαίνουν τα παιδιά τους σχολείο. Είναι χαρακτηριστικό πως  χθες για μάθημα πήγαν μόλις 12 παιδιά, ενώ ανάλογη αναμένεται να είναι η κατάσταση και σήμερα.

Πάντως στο τμήμα του μαθητή που εντοπίστηκε με κορονοϊό δεν γίνεται μάθημα , ενώ απολυμάνθηκαν από δημοτικά συνεργεία όλοι οι χώροι του διδακτηρίου.

Στο μεταξύ ο σύλλογος γονέων του 13ου δημοτικού με επιστολή του προς τον ΕΟΔΥ, το Δήμο Πατρέων, την Πολιτική Προστασία και την 6η ΥΠΕ ζητά τη διενέργεια ιχνηλάτησης και μαζικών τεστ.

Η επιστολή των Γονέων

«Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας για την κατάσταση που επικρατεί στο 13ο δημοτικό σχολείο Πατρών, μετά το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19, σε λιγότερο από 72 ώρες και περαιτέρω να ζητήσουμε τα δέοντα προκειμένου να εξασφαλίσουμε, τόσο στα παιδιά, όσο και στους εκπαιδευτικούς, ένα ασφαλές περιβάλλον εκπαίδευσης.
Απευθυνθήκαμε στην διεύθυνση του σχολείου, όπου και μας ενημέρωσαν ότι ακολουθείται πιστά το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, όσον αφορά  επιβεβαιωμένα κρούσματα μελών σχολικής κοινότητας. Για περισσότερες λεπτομέρειες, χθες, η προϊσταμένη  της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Αχαΐας επισκέφτηκε το χώρο του σχολείου, ενημερώθηκε από την διεύθυνση του σχολείου για τα κρούσματα και εν συνεχεία ενημέρωσε εκπροσώπους του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου μας ότι ακολουθείται το πρωτόκολλο οδηγιών, σύμφωνα με το οποίο :
•       Κλείνουν τα τμήματα του σχολείου μας με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και μένουν στο σπίτι τους οι μαθητές των τμημάτων.
•       Το υπόλοιπο σχολείο λειτουργεί κανονικά.
•       Θα γίνει απολύμανση στις αίθουσες των τμημάτων με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα καθώς και στις τουαλέτες και όχι στο σύνολο του σχολικού συγκροτήματος. Η οποία και πραγματοποιήθηκε στις 7/10/2020, όπως μας έγινε γνωστό από την διεύθυνση του σχολείου, για όλες τις αίθουσες του ισόγειου κτηρίου και για στις τουαλέτες μαθητών και εκπαιδευτικών, από τον Δήμο Πατρεών.
•       Δεν θα γίνει κανένα τεστ στους μαθητές και εκπαιδευτικούς των τμημάτων που έκλεισαν, οι οποίοι και ορίζονται στενές επαφές των κρουσμάτων, σύμφωνα με το από 18-09-2020 Πρωτόκολλο Αναστολής Λειτουργίας Σχολείων –Αρχές Διαχείρισης Covid-19 του ΕΟΔΥ.
Ουσιαστικά δηλαδή, η οδηγία ήταν να μείνουν στο σπίτι οι μαθητές των δύο τμημάτων των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, αλλά όχι οι αδελφοί των μαθητών αυτών, οι οποίοι φοιτούν σε διαφορετικά τμήματα. Επιπλέον, οφείλουμε να σας τονίσουμε ότι, στο σχολείο μας ορισμένα τμήματα συνδέονται με άλλα καθώς παιδιά εκπαιδευτικών φοιτούν σε διαφορετικά τμήματα από αυτά που διδάσκουν οι γονείς τους.
Στην συνέχεια, μετά από ερώτημα που θέσαμε, μας ενημέρωσε ότι η εκπαιδευτικός του τμήματος του επιβεβαιωμένου κρούσματος (το οποίο τμήμα έχει κλείσει), δεν θα έπρεπε να κινείται στο χώρο του σχολείου, ενώ από την διεύθυνση του σχολείου μας έγινε γνωστό ότι είναι υποχρεωμένη να έρχεται μετά από ενημέρωση που είχε από τις προϊστάμενες αρχές. Αργότερα βέβαια ενημερωθήκαμε από την διεύθυνση του σχολείου ότι μπορεί να κυκλοφορεί στο χώρο του σχολείου τηρώντας τα ατομικά μέτρα προστασίας για τον covid-19.
Όπως καταλαβαίνετε, η ανησυχία μας ως  γονείς  είναι μεγάλη, σε τέτοιο βαθμό, που να σκεφτόμαστε να μην στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο, φοβούμενοι ότι το μέτρο της μάσκας (όπου και αποτελεί το μοναδικό μέτρο προφύλαξης) δεν είναι αρκετό, έως ότου, η πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς να λάβουν κάθε επιπρόσθετο μέτρο για τον μετριασμό της περαιτέρω διασποράς του covid-19 στο σχολικό μας συγκρότημα.
Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, ζητάμε:
1.      Να γίνουν άμεσα μοριακά τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολικού συγκροτήματος.
2.      Να γίνουν άμεσα μοριακά τεστ στις στενές επαφές των κρουσμάτων της σχολικής κοινότητας τουτέστι στους μαθητές των τμημάτων που εντοπίστηκαν τα κρούσματα.
3.      Να γίνει προληπτικά απολύμανση στο σύνολο του σχολικού συγκροτήματος διότι τα κρούσματα κινήθηκαν σε όλο το σχολικό χώρο.
«Το να βρίσκεις λάθη είναι εύκολο, το να κάνεις το σωστό είναι δύσκολο»
Με εκτίμηση
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων
13ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα