Πάτρα: Απόηχος Θεατρικής Παράστασης «Δόν Καμίλο» – ΦΩΤΟ

03.09.2020 / 10:42
DSC_9283

Ένα ιδιαίτερα αγαπητό και από τα πιο γνωστά έργα του Σωτήρη Πατατζή, είχαν την τύχη να απολαύσουν το βράδυ της Τετάρτης (χθες) οι φίλοι του θεάτρου.

Στο «θεατράκι» της Κρήνης, από την ενότητα του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας «Βήμα στους καλλιτέχνες της πόλης» , φιλοξενήθηκε η παράσταση «Δόν Καμίλο», την οποία παρουσίασε η θεατρική ομάδα Λεύκας «Ήθος Ποιεί».

Κυρίαρχα πρόσωπα, δύο παιδικοί φίλοι, ο Δον Καμίλο και ο Πεπόνε. Η μεταξύ τους σχέση, αγάπης και μίσους,  η έντονη  πολιτική αντίθεση του αιδεσιμότατου Δον Καμίλο με τον Πεπόνε, καθώς και όλη η πλοκή του έργου, από το οποίο  δε λείπει ο έρωτας, έκαναν όσους παρακολούθησαν την παράσταση να γελάσουν,  να συγκινηθούν και να προβληματιστούν.

Μέσα από την σαρκαστική διάθεση των ηρώων, του συντηρητικού αλλά τίμιου ιερέα Δον Καμίλο και του κομμουνιστή φίλου του Πεπόνε, αναδείχθηκε η πολιτική αντιπαράθεση της μεταπολεμικής Ιταλίας στη δεκαετία του ’50.

Την παράσταση παρακολούθησε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί, διαμερισματικοί σύμβουλοι και μέλη του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.

Προλογίζοντας, η κ. Γεροπαναγιώτη επεσήμανε, πως «ο Πολιτιστικός Οργανισμός και εν μέσω πανδημίας, θα συνεχίσει την προσπάθεια, να προσφέρει στο λαό της Πάτρας υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις, γιατί ο Πολιτισμός είναι ανάγκη.»

Έπαιξαν: Μαρία Μανεσιώτη, Γεωργία Παντελή, Νίκος Γασπαρινάτος, Χρήστος Σαλαμούρας, Δημήτρης Μπάντιος, Χρήστος Γιαχαλής, Κώστας Γιαννακόπουλος, Δημήτρης Σουλελές, Κωνσταντίνα Κατζιμπατζάκη- Ντεμίρη. Σκηνοθεσία: Γιάννης Βλάχος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα