Πάτρα: Αξιολόγηση από την ΕΛΑΣ των προσαγωγών υπό τον φόβο του Covid – 19

13.09.2020 / 9:18
peripoliko-kalh-scaled

Άτυπη διαταγή να αξιολογούν τις προσαγωγές και να μην οδηγούν στα αστυνομικά τμήματα όσους δεν κινούν βάσιμες υποψίες έδωσε η ηγεσία στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ, σε μία προσπάθεια να αποφύγει τον συνωστισμό στα κτίρια του Σώματος.
Οι αστυνομικοί και στην Πάτρα καλούνται να χρησιμοποιούν τις συσκευές που έχουν στη διάθεσή τους όσοι υπηρετούν στα περιπολικά της Άμεσης Δράσης, τις Ομάδες ΔΙΑΣ και τις ΟΠΚΕ, να προχωρούν σε μία εξακρίβωση στοιχείων και εάν δεν διώκεται το άτομο για κάποια παράβαση ή φαίνεται πως λέει την αλήθεια, να μην προχωρούν στην προσαγωγή του στο αστυνομικό τμήμα.
Τις τελευταίες ώρες, μάλιστα, έχουν αυξηθεί οι συσκευές, που βρίσκονται στη διάθεση των αστυνομικών. Ήδη έχουν διαμορφωθεί είκοσι περιπολικά για τη μεταφορά κρατουμένων, που είτε έχουν προσβληθεί από τονCOVI-19 είτε αποτελούν ύποπτα κρούσματα, ενώ έχει υπογραφεί και διαγωνισμός για την προμήθεια άλλων δεκαπέντε περιπολικών, τα οποία θα χρησιμοποιούνται γι’ αυτόν τον λόγο.
Στην Πάτρα όμως, τέτοιου είδους περιπολικά δεν έχουν έρθει, όπως επιβεβαιώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Αχαΐας, Χ. Τσίτσικας. Οι αστυνομικοί βέβαια τηρούν στο μέτρο του δυνατού τα απαραίτητα για τη μη διασπορά του ιού μέτρα, όπως αναφέρει, φορώντας μάσκες και γάντια.
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα συνωστισμού, που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικές υπηρεσίες, είναι τα «παρών» που καλούνται να δίνουν στα κατά τόπους τμήματα όσοι είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Ως προς τις συνέπειες που μπορεί να έχει ένα πιθανό κρούσμα κορωνοϊού σε αστυνομικό τμήμα, χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Α.Τ. Ναυπάκτου, το οποίο βρέθηκε ολόκληρο σε καραντίνα!
Συμπεραίνει λοιπόν κάποιος πόσο θα δυσχέραινε κάτι τέτοιο το έργο των αστυνομικών σε περιοχές της χώρας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα