Πάτρα: Αμετανόητοι οι αρνητές μάσκας – Ζητούν βεβαιώσεις από γιατρούς για να μη φορούν

11.10.2020 / 6:28
maska-4

Ακόμα και λίγο πριν από το μέτρο της καθολικής χρήσης της μάσκας υπήρχαν κάποιοι αμετανόητοι αρνητές της που έφταναν στο σημείο να πιέζουν τους γιατρούς για να τους δίνουν βεβαιώσεις, έτσι ώστε αυτοί να μην τις φορούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πιέσεις αυτές είχαν αυξηθεί και μάλιστα ορισμένοι από τους γιατρούς είχαν αναφέρει το γεγονός στον ιατρικό σύλλογο. Το μέτρο της καθολικής χρήσης της μάσκας ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους ανέτρεψε τα σχέδια των αρνητών της.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ιατρών που έχουν ζήσει το όλο θέμα από κοντά, η καθολική χρήση, ενδέχεται να αυξήσει ακόμα περισσότερο τις πιέσεις αυτές από τους αρνητές της μάσκας, προκειμένου να μην τη φορούν.

Ο ιατρικός σύλλογος έχει ενημερώσει εδώ και καιρό τα μέλη του για τις ελάχιστες περιπτώσεις που θα πρέπει να δίνονται οι βεβαιώσεις αυτές, όταν δηλαδή ο ενδιαφερόμενος έχει αποδεδειγμένα ιατρικώς αναπνευστικά προβλήματα ή για τα νήπια.

Συγκεκριμένα η μάσκα εξαιρείται για τα άτομα για τα οποία η χρήση της δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους (που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα), όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και τα παιδιά ηλικίας κάτω των τριών ετών. 

Όπως έχει ξεκαθαρίσει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας Άννα Μαστοράκου, η χρήση της μάσκας δεν δημιουργεί προβλήματα στα παιδιά, αντίθετα επιβάλλεται για την προστασία κατά του κορωνοϊού.

Το θετικό είναι ότι δεν υπάρχουν περιπτώσεις γιατρών (τουλάχιστον μέχρι ώρας) που έχουν λυγίσει στις πιέσεις κάτι που σημαίνει ότι η ιατρική κοινότητα της Πάτρας στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα