Πάτρα: Έπαινοι και απορίες για την αχαϊκή πρωτεύουσα μετά το famtrip

03.10.2020 / 17:13
taxidia-patra

Στο omorfatαxidia.gr εντοπίσαμε ένα εξαιρετικό φωτο-αφιέρωμα στην Πάτρα, ενώ σε μια από τις φωτογραφίες έξω από το Κάστρο είδαμε και τον Θανάση Κούστα.

Ο λόγος για το ταξίδι εξοικείωσης((famtrip)με το οποίο-και με αφορμή ευρωπαϊκό πρόγραμμα-,το Επιμελητήριο Αχαΐας βρήκε την ευκαιρία να προβάλει την Πάτρα και να συνδράμει στην τουριστική της προοπτική.

Προσκάλεσε, λοιπόν, στην Πάτρα (την οποία το site αναφέρει ως συναρπαστική πόλη)τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους για να γνωρίσουν τα τουριστικά της πλεονεκτήματα.

Μεταξύ άλλων, στο αφιέρωμα αναφέρονται τα εξής: «Η Πάτρα είναι ένας πραγματικά συναρπαστικός προορισμός. Έχει καλή θέση στον χάρτη, έχει απίστευτη ζωντάνια (φοιτητούπολη, γαρ), έχει εξαιρετικό φαγητό σε όλες του τις εκδοχές, έχει μνημεία πρώτης γραμμής που διηγούνται την μεγάλη ιστορική της κληρονομιά, αξιόλογο επίπεδο καθημερινού πολιτισμού, κοντολογίςδιαθέτειεξαιρετικήπρώτηύληγιανααναπτυχθείτουριστικά.Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν πως δεν το έχει καταφέρει με βάση τις δυνατότητες της, παρ’ όλο που από το λιμάνι της περνά πάνω από ένα εκατομμύριο κόσμος το χρόνο, καθώς αποτελεί πύλη προς την Ευρώπη.

Οι λόγοι είναι πολλοί, οι ευθύνες ακόμη περισσότερες, ωστόσο οι ευκαιρίες για τουριστική ανάπτυξη παραμένουν.

Το Επιμελητήριο Αχαΐας, ένα από τα παλιότερα και πιο δραστήρια στην Ελλάδα, είναι από τους φορείς που νοιάζεται για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία.

Η φιλοξενία από τα στελέχη του Επιμελητηρίου και την εταιρεία Media Suite που τρέχει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΝΕΤT μόνο ως εξαιρετική μπορεί να χαρακτηριστεί. Μας έκαναν όλους να αγαπήσουμε την Πάτρα».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα