Ο covid στέλνει κόσμο στα Ιδιωτικά σχολεία! Οι πατρινοί πληρώνουν για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο αλλά πέφτουν σε… πολυκοσμία

19.09.2020 / 8:00
koronoiow-sxoleia

Η αναταραχή που επικρατεί στη δημόσια εκπαίδευση, εν μέσω της πανδημίας, ωθεί πλέον όλο και περισσότερους γονείς στα ιδιωτικά σχολεία.

Οι εγγραφές σ’ αυτά παρουσιάζουν σημαντική άνοδο, ενώ η συγκεκριμένη τάση αναμένεται, όχι μόνο να συνεχιστεί, αλλά και να ενταθεί μετά από τις πρώτες καταλήψεις που έκαναν την εμφάνιση τους σε δημόσια σχολεία με το «καλημέρα» της νέας σχολικής χρονιάς, στον εν εξελίξει πόλεμο της μάσκας.

Ήδη, αρκετές από τις οικογένειες που (ακόμη και με το υστέρημα τους) μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος των διδάκτρων, αποποιούνται το δικαίωμα τους στη δωρεάν κρατική παιδεία και στρέφονται στη λύση των ιδιωτικών σχολείων, κρίνοντας την ως την πλέον ενδεδειγμένη επιλογή. Και το κάνουν για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο ότι τα  παιδιά τους θα κάνουν απρόσκοπτα τα μαθήματα τους, μακριά από φασαρίες, καταλήψεις και απεργιακές κινητοποιήσεις.

Και τάξη σε γυμνάσιο με 25 μαθητές!     

Ο κορωνοϊός γεμίζει, λοιπόν, τα ιδιωτικά σχολεία της περιοχής, τα οποία, ωστόσο, έχουν κι αυτά πεπερασμένες δυνατότητες. Με άλλα λόγια, τείνουν να φτάσουν στα όρια τους, αν δεν τα έχουν ξεπεράσει σε κάποιες περιπτώσεις.

Απόδειξη αυτού αποτελεί το γεγονός ότι σε αίθουσα της Β΄ τάξης του Γυμνασίου φημισμένου ιδιωτικού σχολείου της Πάτρας υπάρχουν 25  μαθήτριες και μαθητές! Το ίδιο σχολείο φέρεται να μην δέχθηκε επιπρόσθετους μαθητές, παρά το ενδιαφέρον που εκφράστηκε από αρκετούς γονείς να μεταγράψουν τα παιδιά τους, από δημόσια σχολεία,  σ’ αυτό.      

Αλλά και σε τάξη της Α΄ Λυκείου, επίσης γνωστού ιδιωτικού σχολείου, υπάρχουν 23 μαθήτριες και μαθητές. Κι όλα αυτά, ενώ αντίστοιχοι αριθμοί υπάρχουν και στις τάξεις πολλών δημόσιων σχολείων και ο περιορισμός τους αποτελεί πλέον ένα από τα πάγια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας. Προφανώς ο αριθμός 17 που ορίστηκε από το υπουργείο Παιδείας, λόγω κορωνοϊού, ως όριο, ανά τάξη, δεν υφίσταται. Έχει πάει περίπατο, και στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Αλλά είπαμε. Στα ιδιωτικά σχολεία επικρατεί…. ειρήνη, καθώς τα μαθήματα διεξάγονται σε ένα ήπιο κλίμα, στο οποίο δεν χωρούν συγκρουσιακές καταστάσεις.

Κι αυτός είναι ο λόγος που αυτά κερδίζουν συνεχώς έδαφος, εις βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης, όπου ο ιός των καταλήψεων με «πάτημα» τον κορωνοϊό επανήλθε δριμύτερος, γράφοντας καθημερινά πολλά επεισόδια.

(από εφημερίδα Κόσμος)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα