«Ο Πύργος του μέλλοντος – Όλος ο Δήμος Πύργου, ένα απέραντο εργοτάξιο»

28.09.2020 / 8:09
latseio_4

Η ανακοίνωση του Δήμου Πύργου:

Σε ένα μεγάλο εργοτάξιο θα μετατραπεί από τις αρχές του 2021 ο δήμος Πύργου καθώς έργα αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ έχουν ενταχθεί ή εγκριθεί ή πρόκειται να εγκριθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, και θα χρηματοδοτηθούν από προγράμματα της Περιφέρειας, όπως ανακοίνωσε στην πρόσφατη συνέντευξη του ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης.

Πιο συγκεκριμένα εφτα έργα συνολικού προϋπολογισμού 11,5 εκατ ευρώ θα υλοποιηθούν από το δήμο και τη ΔΕΥΑΠ, ενώ σε  αυτά θα προστεθούν η επανάχρηση πρώην εργοστασίου ΑΣΟ Πύργου, ένα εμβληματικό έργο προϋπολογισμού 12 εκατ ευρώ που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» καθώς και η αποκατάσταση της κατολίσθησης στην Τοπική κοινότητα Αρβανιτη προϋπολογισμού 1,6 εκατ. ευρω.

Η μεγάλη αυτή επιτυχία είναι συνδυασμός δύο συγκεκριμένων παραμέτρων που από την πρώτη μέρα χαρακτηρίζουν τη Δημοτική Αρχή του Παναγιώτη Αντωνακόπουλου και των συνεργατών του. Ειδικότερα οφείλεται,  αφενός στη μεθοδική και συστηματική δουλειά που έγινε το πρώτο δωδεκάμηνο της θητείας της νέας Δημοτικής Αρχής, πάρα το γεγονός ότι η πανδημία του κορονοϊού προκάλεσε δυσλειτουργίες και αφετέρου στο κύρος και την πολιτική επιρροή του δήμου Πύργου στα κέντρα των αποφάσεων.

Αναλυτικά ο πλήρης κατάλογος των έργων που αφορούν το δήμο Πύργου και ανακοινώθηκαν από τον Περιφερειάρχη είναι τα εξής:

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

• ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ – ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΔΟΥ ΚΑΤΑΡΑΧΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ Προϋπολογισμός 2.806.000,00 €

• ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΟΔΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΩΝ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ Προϋπολογισμός 364.066,91 €

• ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ Προϋπολογισμός 855.000,00 €

• ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ Προϋπολογισμός 2.199.700,00€

• ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΚ ΛΑΣΤΕΙΚΩΝ Προϋπολογισμός 2.400.000,00 €

• ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΛΗΜΑΤΩΝ ΠΥΡΓΟΥ Προϋπολογισμός 2.250.000,00 €

• ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Β ΦΑΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ Προϋπολογισμός 600.000,00 €

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

• Αποκατάσταση κατά τμήματα κατολισθήσεων στους Επαρχιακούς δρόμους: Πύργου –Οινόης (1000μ. πριν τη διασ/ση Κουτσοχέρας), Σιμόπουλου –Ανθώνα (προ του οικισμού «Καλό παιδί») και Χελιδονίου –Κρυονερίου (2000μ πριν την είσοδο Κρυονερίου) Προϋπολογισμός 4.000.000,00 €

• Αποκατάσταση κατολίσθησης στην Ε.Ο. Καρούτες-Λατζόϊ-Αρβανίτη- Σόπι- Χειμαδιό στην έξοδο της Τ.Κ. Αρβανίτη Προϋπολογισμός 1.600.000,00 €

Προτάσεις έργων στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης»

1. «Αστική αναζωογόνηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος» Προϋπολογισμού 12.400.000€. (Παρεμβάσεις στις εισόδους του αστικού ιστού της πλειοψηφίας των Δημοτικών Διαμερισμάτων των Δήμων της Δυτικής Ελλάδος εκτός των τριών Δήμων που είναι Πρωτεύουσες των Νομών)

2. Επανάχρηση πρώην εργοστασίου ΑΣΟ Πύργου σε Πολυχώρο Πολιτισμού και Εκπαίδευσης με την δημιουργία Κέντρου Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας». Προϋπολογισμού 12,000,000 €.

ΑΞΙΟΠΟΙΣΗ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτά τα έργα που έχουν δρομολογηθεί από τη νέα Δημοτική Αρχή, μέσα στον ένα χρόνο που ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου, και βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης.

Δημοπρατήσαμε το έργο της πλατείας «Σάκη Καράγιωργα» προυπολογισμού 2,6 εκατ. Ευρώ που αναβαθμίζει αισθητικά και κυρίως «θωρακίζει» το λόφο του Επαρχείου. Εως το τέλος του χρόνου θα έχουμε τον οριστικό ανάδοχο.

Υλοποιούμε μια σειρά από έργα αναπλάσεων στην πόλη και σε τοπικές κοινότητες πού είχαν δρομολογηθεί μελετητικά από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.  (Πλατεία Ανδριάρα, Πλακοστρώσεις στην Λάμπρου Κατσώνη και τους διπλανούς δρόμους, Πλατεία Σοπίου, Πλατεία Κορακοχωρίου, Σταθμός ¨Αγιου Ηλία. Ως το τέλος Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί και η μελέτη για την πλατεία Νικάκη που μετονομάζεται σε πλατεία Μίκη Θεοδωράκη, την Οδό Καραισκάκη και την οδό Λιούρδη έως την είσοδο του Αγίου Αθανασίου. ¨Μέσα στον Οκτώβριο  δημοπρατούμε  την πεζογέφυρα στην Σκαφιδιά με προϋπολογισμό 330 χιλ. ευρω και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Leader.

Ενεργοποιούμε πόρους του δήμου που είχαν «παγώσει» για πολλά χρόνια με ορατό το κίνδυνο να χαθούν. Ολοκληρώσαμε σε χρόνο ρεκόρ τη μελέτη για μικρά τεχνικά και αντιπλημμυρικά έργα στις περισσότερες κοινότητες του δήμου. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1,4 εκατ. Ευρω, χρηματοδοτείται από τη ΣΑΕ 801 και αποκαθιστά ή βελτιώνει τη βατότητα σε δεκάδες σημεία του αγροτικού οδικού δικτύου. Στο ίδιο διάστημα ολοκληρώσαμε μια επίσης δύσκολη μελέτη εφαρμογής για έργα οδοποιίας και άλλα τεχνικά έργα προϋπολογισμού 1,3 εκατ. Ευρώ με πηγή χρηματοδότησης τη ΣΑΕ 401 (Ταμείο Μολυβιάτη). Το τεχνικό δελτίο πήρε την έγκριση της Επιτροπής Αξιολόγησης της Περιφέρειας και προχωράμε στο επόμενο βήμα για την έγκριση του από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ξεμπλοκάραμε έργα που είχαν «παγώσει»  λόγω αστοχιών στις μελέτες ή κωλυσιεργίες στα διάφορα υπουργεία. Επαναδημοπρατήσαμε το αθλητικό Κέντρο της Αγίας Βαρβάρας που είχε μείνει… στα συρτάρια και είμαστε στη διαδικασία ανάδειξης του αναδόχου. Ο δρόμος «Καράτουλα – Ωλενα» που κινδύνευε με απένταξη προχωράει με εντατικούς ρυθμούς και θα είναι έτοιμος στις αρχές του χρόνου, ενώ  το έργο ασφαλτοστρώσεων σε δρόμους του Πύργου ξαναξεκίνησε και ολοκληρώνεται, μετά την παρέμβαση μας στο υπουργείο Υποδομών για την ομαλή χρηματοδότηση του. Οι ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικούς δρόμους της πόλης θα συνεχιστούν μέσα από την ΣΑΕ 401 με προυπολογισμο 400 χιλ ευρω. Τέλος ολοκληρώθηκε η μελέτη και προχωράμε στη διαδικασία δημοπράτησης για το έργο «Συμπληρωματικές εργασίες στη συνδετήρια οδό της Ε.Ο Πύργου – Κυπαρισσίας με την Ε.Ο Πύργου – Αρχαίας Ολυμπιας» προυπολογισμού 190 χιλ ευρω. Στο στάδιο υπογραφής της σύμβασης είναι και το αντιπλημμυρικό έργο στην είσοδο του Ανεμοχωρίου.

Από το Πράσινο Ταμείο έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση και προχωράμε στη διενέργεια αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Μανωλοπούλειου. Η κατεύθυνση που έχουμε δώσει είναι να στεγαστεί ένα συγκρότημα που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της εκπαίδευσης. Επίσης αναμένουμε μέρα με τη μέρα την έγκριση της πρότασης μας για να δημοπρατήσουμε την ανάπλαση της 28ης Οκτωβρίου για την οποία έχουμε καταθέσει ώριμη μελέτη. 

Πρωτοπορούμε στην εφαρμογή  νέων τεχνολογιών στην καθημερινή λειτουργία του δήμου. Εκτός την προμήθεια τριών ηλεκτροκίνητων mini – bus που θα διευκολύνουν την κίνηση των συνδημοτών μας στο κέντρο της πόλης και την κατασκευή καλαίσθητων στάσεων  και σταθμών ηλεκτροφόρτωσης, έργο που χρηματοδοτείται από την ΟΧΕ με συνολικό προϋπολογισμό 855 χιλ ευρω, αναθέσαμε σε κορυφαίο μελετητικό γραφείο τη σύνταξη μελέτης για τη Βιώσιμή πόλη (ΣΒΑΚ) η όποια θα μας δώσει κατευθύνσεις για να μετατρέψουμε τον Πύργο σε σύγχρονη «έξυπνη» πόλη.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Η επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου είναι στην κορυφή της ατζέντας μας. Το έργο για την αποκατάσταση των βλαβών στο μηχανολογικό εξοπλισμό του ξεκίνησε στις αρχές του χρόνου. Η μελέτη και ο προϋπολογισμός του έργου είχαν γίνει από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Μέχρι σήμερα στο ταμείο του δήμου δεν έχει μπει ούτε ευρώ από τη ΓΓΑ με συνέπεια ο εργολάβος να διακόψει τις εργασίες. Οι πιέσεις μας στη ΓΓΑ φαίνεται ότι απέδωσαν καρπούς και από μέρα σε μέρα αναμένουμε την εκταμίευση 80 χιλ ευρώ για τη συνέχιση των εργασιών. Ωστόσο με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου το κολυμβητήριο δεν θα είναι λειτουργικό. Και πως να γίνει όταν το συμβατικό αντικείμενο του έργου είναι λιγότερο από 150 χιλ. ευρώ Για το λόγο αυτό έως το τέλος του μήνα ολοκληρώνουμε μελέτη για νέο έργο προϋπολογισμού 600 χιλ ευρώ που θα ξανακάνει το κολυμβητήριο όχι απλά λειτουργικό αλλά κι ένα πραγματικό στολίδι για το δήμο μας. Η χρηματοδότησή του  είναι εξασφαλισμένη από τις Δημόσιες Επενδύσεις της Περιφέρειας, όπως επίσημα ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης.

Επίσης έχουμε καταθέσει στο «Φιλόδημος 2» και αναμένουμε σύντομα την ένταξη του έργου «Επισκευή και αποκατάσταση του Κλειστού Γυμναστηρίου «Γιώργος Βασιλακόπουλος» προϋπολογισμού 600 χιλ. ευρώ. Προχωράμε όμως παράλληλα και σε συντήρηση του παρκέ για άμεση χρήση του Κλειστού από τα αθλητικά σωματεία και τους νέους του δήμου μας.          

ΚΤΗΡΙΑ

Η αξιοποίηση εμβληματικών κτηρίων είναι στις προτεραιότητες μας ¨Έχουμε ώριμη μελέτη για την αξιοποίηση και λειτουργία των παλαιών υπνωτηρίων του ΟΣΕ στο πάρκο ΣΠΚ προκειμένου να εξελιχθεί σε Ολυμπιακό Μουσείο αλλά να καλύψει και ανάγκες των υπηρεσιών του δήμου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1,9 εκατ ευρω και είμαστε σε συνεννόηση με το υπ. Εσωτερικών για να  υποβάλλουμε πρόταση για χρηματοδότηση στο «Αντώνης Τρίτσης»

Παράλληλα είμαστε είμαστε σε προχωρημένες επαφές με τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας για να αποκτήσουμε το κτήριο στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα αλλά και με ιδιώτη για να αγοράσουμε ένα μεγάλο κτηριακό συγκρότημα ιστορικής σημασίας στην ανατολική πλευρά της πόλης, όπου μπορούν να στεγαστούν υπηρεσίες του δήμου και όχι μόνο.

ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ

Το λιμάνι Κατακόλου αποτελεί για μας τον κινητήριο μοχλό για την ανάπτυξη όχι μόνο του δήμου μας αλλά γενικότερα όλου του νομού. Στο πλαίσιο αυτό είμαστε σε συνεργασία με την Περιφέρεια και παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη δύο μεγάλων έργων και συγκεκριμένα την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης που αναμένεται να ξεκινήσει έως το τέλος του χρόνου αλλά και της βελτίωσης της Ε.Ο Πύργου – Κατακόλου που έχει ήδη δημοπρατηθεί. Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι να εντάξουμε με ώριμή μελέτη στο πρόγραμμα «Αλιεία» του LEADER με προϋπολογισμό 330 χιλ. ευρω, ενώ προχωράμε στη δημοπράτηση αλλαγής του ηλεκτροφωτισμού με λαμπτήρες ledl προυπολογισμού 190 χιλ ευρω.

ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ – ΔΙΑΝΟΙΞΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ

Με συντονισμένες ενέργειες βγάλαμε από τη ναφθαλίνη την αναθεώρηση του νοτίου τμήματος του σχεδίου πόλης. που «καρκινοβατούσε»  πάνω από 12 χρόνια. Πριν λίγες μέρες το ΣΥΠΟΘΑ ενέκρινε την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας και πλέον αυτό που απομένει είναι να πάρει ΦΕΚ. Επίσης με συνεχείς παραστάσεις μας στο υπουργείο Περιβάλλοντος επιταχύναμε τις διαδικασίες για την απόφαση του Γενικού Διευθυντή Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ΥΠΕΝ, με την οποία έγινε η περιβαλλοντική έγκριση του Σχεδίου τροποποίησης και επέκτασης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) Δήμου Πύργου – Μελέτη ΣΧΟΟΑΠ. Τις επόμενες μέρες θα εγκριθεί και αυτή από το ΣΥΠΟΘΑ για να υπογραφεί εν συνεχεία από τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης. Ο σκοπός του Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. ως εργαλείο πολεοδομικού – χωροταξικού σχεδιασμού γενικότερα,  είναι η οργάνωση του αστικού αλλά και του περιαστικού – εξωαστικού χώρου και αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν από την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη αντικρουόμενων χρήσεων γης. Παράλληλα ξεκινήσαμε ένα ευρύ πρόγραμμα διάνοιξης δρόμων και κοινόχρηστων που προβλέπονται στο σχέδιο πόλης και μένουν κλειστοί εδώ και 80 χρόνια! 

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ 

Στον τομέα της αγροτικής οδοποιίας ολοκληρώσαμε την μετάβαση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος 1» στο «Αντώνης Τρίτσης» του έργου «Βελτίωση Αγροτικού Οδικού Δικτύου» με προϋπολογισμό 753 χιλ ευρω που αφορά στη βελτίωση της προσβασιμότητας σε τρεις σημαντικές μεταποιητικές μονάδες στο Γούμερο στη Μυρτιά και στα Χανάκια. Πήραμε το πράσινο φως από το υπ. Εσωτερικών και ήδη ξεκινήσαμε τις διαδικασίες δημοπράτησης του έργου. Είμαστε στο τελικό στάδιο για την ανάθεση, του έργου «Αποκατάσταση δρόμου σύνδεσης λατομείου με Ε.Ο Πύργου – Οινόης» προϋπολογισμού 350 χιλ ευρω, των έργων αποκατάστασης βατότητας και  αντιπλημμυρικής προστασίας στο δήμο Βώλακα (προυπ. 152 χιλ ευρω) στην Κορυφή (74 χιλ ευρω) και στην Καρυά (74 χιλ ευρω). Επίσης με μικρές εργολαβίες και δικά μας μέσα βελτιώνουμε καθημερινά τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς δρόμους και παρεμβαίνουμε σε έκτακτες περιπτώσεις για αποκαταστάσεις γεφυριών, όπως στην Ώλενα, στο Σόπι, στον Αμπελώνα και άλλες κοινότητες. Ξεκίνησε επίσης το έργο τσιμεντόστρωσης αυλάκων σε χωριά της ¨Ωλένης προυπολογισμού 70 χιλ ευρω.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Αναμένουμε την έκβαση της προδικαστικής προσφυγής για να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία ανάθεσης του έργου «Μέτρα προσπελασιμότητας και ασφάλειας σε σχολεία» προϋπολογισμού 267 χιλ ευρώ. Ξεκίνησε επίσης η διαδικασία δημοπράτησης τριών παιδικών χαρών στο Καράτουλα, στο Βούναργο και στη Μυρτιά. Ολοκληρώσαμε τη μελέτη και άμεσα δημοπρατούμε το έργο δημιουργία νέων ραμπών σε κεντρικά σημεία της πόλης για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία. Τέλος ξεπεράσαμε γραφειοκρατικά προβλήματα και προχωράει ο διαγωνισμός για την προμήθεια δύο νέων seatrak που θα εγκατασταθούν την επόμενη θερινή περίοδο στην παραλιακή ζώνη του δήμου μας.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥΟ Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος δήλωσε μεταξυ των άλλων: “Επειτα απο συνεχεις διαβουλευσεις με τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και κατόπιν συνεργασίας των συναρμόδιων Υπηρεσιών – Δήμου και Περιφέρειας – καταφέρνουμε να ξεκινήσουμε πολλά και σημαντικά έργα για το Δήμο Πύργου.  Αλλωστε από τη πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοικηση του Δήμου Πύργου, ήταν πρωταρχικός μας  στόχος η πραγματοποίηση απαραίτητων έργων για τον Δήμο μας, τόσο στη πόλη όσο και στις Δημοτικές Ενότητες. Αναζητήσαμε χρηματοδοτικούς πόρους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στο ΕΣΠΑ κυρίως στην οικονομική χωρική ενότητα.  Όλα αυτά απέδωσαν και προχθές ο Περιφερειάρχης κ. Ν. Φαρμάκης,  ανακοίνωσε την ένταξη μας σε προγράμματα – ώριμων / έτοιμων προς δημοπράτηση έργων –  με τη χρηματοδότηση τους,  ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ.   Επιπλέον τεράστιο έργο, είναι το έργο που αφορά τα οπτικοακουστικά μέσα, με αρκετά σημαντικό αυτό που έχει εκπονηθεί για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους, της οδού Τ.  Πετροπούλου στον Πύργο.  Ακόμα υπάρχουν και έργα, που ανήκουν στο περιφερειακό σκέλος του ΕΣΠΑ.  οπως αυτά που στοχεύουν στο ψηφιακό μετασχηματισμό, καθώς και στη χρήση νέων μορφών ενέργειας “φιλικών προς το περιβάλλον”   Πλέον ο Πύργος καθίσταται μία σύγχρονη πόλη.  Ολοκληρώνονται οι εργασίες που αφορούν το ίντερνετ (συμβατικό) και παράλληλα προχωρά  η επίλυση της εκκρεμότητας για την μεταφορά  πολλών Υπηρεσιών, στην  ανατολική πλευρά της πόλης. Ξεκινά ο σχεδιασμός της   λειτουργίας μεγάλου πάρκου στο χώρο του παλιού Νοσοκομείου (Μανωλοπούλειο) καθώς και η επισκευή και παράλληλη  ανάπλαση στον Κούβελο.  Ολα αυτά είναι έργα άμεσης προτεραιότητας, που προκύπτουν και από την αξιοποίηση του “Πράσινου Ταμείου” ,  του προγράμματος Φιλόδημος,  του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, αλλά και από τους “ιδίους πόρους” του Δήμου Πύργου.   Για εμας – ως Δημοτική Αρχή –  παραμένει σε προτεραιότητα η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στα χωριά μας, εκεί που ξεκινούν μεγάλες εργολαβίες οδοποιίας.  Πλέον οργανώνοντας σχολαστικά τα συνεργεία του Δήμου καταφέρνουμε,το καλύτερο αποτέλεσμα για τους συμπολίτες μας.    Συστηματικά και δυναμικά διεκδικούμε Πανεπιστήμιο στο Πύργο. Ενισχύουμε και υποστηρίζουμε  την αναβάθμιση της σχολής Μουσειολογίας και συνεχιζουμε τις ενέργειες μας, για την εκκίνηση του Τμήματος ΤΕΦΑΑ στον Πύργο.   Στο Δημοτικο Λιμενικό Ταμείο Πύργου βρισκόμαστε ήδη σε τροχιά επαναφοράς στη κανονικότητα.     Δεν ξεπουλάμε την περιουσία του Δήμου, δεν υποτιμούμε το Λιμάνι Κατακόλου και το εντάσουμε στα μεγάλα και σημαντικά αναπτυξιακά έργα”  

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΎ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

 Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Αργυρόπουλος δήλωσε τα εξής : « Η βασική εντολή που μου έδωσε ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος όταν μου ανέθεσε τα καθήκοντα του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών ήταν εμείς δεν ήρθαμε να καταστρέψουμε ότι έχουν δρομολογήσει οι προηγούμενοι αλλά να χτίσουμε πάνω σε αυτά που βρήκαμε. Την εντολή αυτή τηρούμε απαρέγκλιτα και μέσα σε ένα χρόνο έχουμε πετύχει να υλοποιούμε ήδη μια σειρά από έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των συνδημοτών μας. Παράλληλα ξεπερνώντας γραφειοκρατικά προβλήματα αλλά και την υποστελέχωση της υπηρεσίας έχουμε ωριμάσει μελέτες και έχουμε εντάξει σε ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά και στα δημόσιες επενδύσεις έργα και δράσεις που θα αλλάξουν το δήμο μας».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα