Ο «κύκλος» του κορονοϊού στην Πάτρα και στην Αχαΐα – Εξαπλώνεται παντού – Τι ανησυχεί τις αρχές

04.10.2020 / 9:35
γκο-1-142

Ανησυχούν οι υγειονομικές αρχές για το ζήτημα της διασποράς του κορονοϊού με τα κρούσματα να αυξάνονται καθημερινά και τα ενεργά να παραμένουν σε καραντίνα, έχοντας όμως προχωρήσει σε επαφές προτού εντοπιστούν.

Τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί την τελευταία εβδομάδα (από την Δευτέρα και μετά) είναι 41, ενώ το ανησυχητικό είναι ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες εστίες, γεγονός που δείχνει ότι ο κορωνοϊός έχει εξαπλωθεί παντού.

Από τα σχολεία που ήταν με τα κρούσματα του μαθητή της α’ τάξης του δημοτικού του Αγίου Βασιλείου και του καθηγητή του γυμνασίου της Κάτω Αχαίας, πέρασε στα δικαστήρια με το κρούσμα του δικηγόρου και της συζύγου, στη συνέχεια έφτασε στις δομές υγείας με το κρούσμα του ιατρού στο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας, στα νοσοκομεία με το κρούσμα της νοσηλεύτριας που μόλις είχε πάρει μετάθεση για την περιοχή μας, στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου με το σωφρονιστικό υπάλληλο, στην 6η ΕΜΑΚ μετά, ύστερα στο ΠΕΑΚ με τον προπονητή και για να επιστρέψει από το βράδυ του Σαββάτου στα σχολεία, με το κρούσμα του καθηγητή του Ριόλου.

Αυτός είναι ο κύκλος του μέχρι ώρας, όμως, μάλλον όπως όλα δείχνουν δεν σταματήσει εκεί. Το ανησυχητικό για τις υγειονομικές αρχές είναι ότι σε ορισμένα από αυτά τα κρούσματα δεν έχει ακόμα διαπιστωθεί που προσβλήθηκαν και αυτό δυσκολεύει τις ιχνηλατήσεις τω επαφών.

Επίσης ένα ακόμα στοιχείο που μεγαλώνει τις πιθανότητες της διασποράς είναι ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία έλλειψη συμμόρφωση με τα μέτρα, κυρίως από νέους. Οι υγειονομικές αρχές με δεδομένο ότι ο ιός έχει δείξει ότι είναι ύπουλος και ιδιαίτερα μεταδοτικός ζητούν από όλους την αυστηρή τήρηση των μέτρων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα