Ο Αμβρόσιος παροτρύνει τους πιστούς να μην φορούν μάσκα μέσα στις εκκλησίες!

14.08.2020 / 6:14
amvrosios_4

Με νέα ανάρτηση στο ιστολόγιό του ο τ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος αναφέρει:

_______Η μάσκα χωρίς αμφιβολία είναι ένα χρήσιμο εργαλείο! Αιώνες τώρα έχει καθιερωθεί στην καθημερινή ζωή ως ένα επαγγελματικό προφυλακτικό εργαλείο! Επί παραδείγματι η μάσκα είναι καθιερωμένη  στο χειρουργείο! Οι ιατροί, καθώς και οι νοσηλευτές, φορούν απαραιτήτως τη γνωστή χειρουργική μάσκα!
_______Χρησιμοποιείται επίσης και σε διάφορα ανθυγιεινά επαγγέλματα, όπου η μάσκα είναι υποχρεωτική.
________Στις ημέρες μας όμως οι Κυβερνώντες την Ελλάδα κατόρθωσαν το …ακατόρθωτο! Επέβαλαν τη χρήση της μάσκας ακόμη και μέσα στο σπίτι μας! Μας υποχρεώνουν να  φοράμε τη μάσκα ακόμη και μέσα στο σπίτι του Θεού! Άρα η επιμονή αυτή φανερώνει τον παραλογισμό των Κυβερνώντων, οι οποίοι ενεργούν με τότο πείσμα, διότι ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΉΣΕΩΣ!
________Έτσι, λοιπόν, επέβαλαν τη χρήση της μάσκας και μέσα στον Οίκο του Θεού! Πλήν όμως η χρήση της μάσκας στην κρυφή της διάσταση αποβλέπει στον κλονισμό της πίστεως προς τον αληθινό Θεό! Διότι μπορούμε να χρησιμοποιούμε τη μάσκα οπουδήποτε αλλού, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ! Διότι μέσα στο σπίτι του Θεού, όχι μόνον δεν κινδυνεύουμε να μολυνθούμε από τον οιονδήποτε ιό, αλλ΄ αντιθέτως πηγαίνουμε εκεί ικετεύουμε τον Θεό καί τους Αγίους μας ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΥΓΕΙΑ!
_________Η ιστορία της Ορθοδόξου Εκκλησίας είναι συνυφασμένη με την αδιάκοπη θεραπεία σωματικών ασθενειών! Σε κάποιο προσκύνημά μου στη Μυτιλήνη, στο Ναό των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου καί Ειρήνης, ενθυμούμαι,  με πολλή μάλιστα έκπληξη, ότι σε κάποια γωνία ευρίσκοντο πενήντα (50) περίπου πατερίτσες και μπαστούνια! Τι είχε συμβή; Κάποιοι πιστοί αδελφοί μας, που ήσαν ανάπηροι κλπ., μετέβησαν εκεί ως προσκυνητές με τις πατερίτσες τους για να προσευχηθούν  και να παρακαλέσουν τον Άγιο Ραφαήλ για την υγεία τους! Θεραπευθέντες, λοιπόν, θαυματουργικώς, έφευγαν υγιέστατοι, γι΄ αυτό και άφησαν εκεί τις πατερίτσες των!
___________Αυτή είναι η Εκκλησία μας!  Ιατρείον και Θεραπευτήριον των ψυχικών και των  σωματικών νοσημάτων! Πόσα θαύματα γίνονται συνεχώς από την Υπεραγία Θεοτόκο, την Παναγία μας εδώ στο Αίγιο, στην Τήνο και σε όλη την Ελλάδα;
________Εμείς εδώ στην Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας  έχουμε μεγάλα και ξακουστά προσκυνήματα της Παναγίας μας:
στο Αίγιο:

τήν Παναγία την Τρυπητή,
την Παναγία την Φανερωμένη

και στα Καλάβρυτα:

την Παναγία του Μεγάλου Σπηλαίου,
την Παναγία της Μακελλαριάς,
την Παναγία την Πλατανιώτισσα.

_________Οι πιστοί τρέχουν συνεχώς για να εύρουν λύση στα προβλήματά τους! Τρέχουν στο σπίτι της Παναγίας μας με βαθειά πίστη και με δάκρυα, έπειτα από νηστεία και θερμή προσευχή, οπότε πολύ συχνά βιώνουν το θαύμα, δηλ. το ακατόρθωτο!  Η ιστορία της Ορθοδόξου Εκκλησίας είναι συνυφασμένη με άπειρο αριθμό θαυμάτων! Γι’ αυτό και την  Εκκλησία μας την αποκαλούμε ΜΗΤΕΡΑ! Η Μητέρα Εκκλησία, λέμε πολύ συχνά.
________Ας έλθουμε τώρα στην μελέτη του προβλήματος: ποιά σχέση έχει η χρήση της μάσκας στην Εκκλησία με την πίστη μας στο Χριστό;
__________Εμείς εδώ στο Αίγιο, στην Παναγία Τρυπητή, ψάλλουμε το Απολυτίκιο:

« Ο Ναός Σου, Θεοτόκε, ανεδείχθη παράδεισος,

 

ως ποταμούς αειζώους αναβλύζων ιάματα,

ώ προσερχόμενοι πιστώς, ως Ζωοδόχου εκ Πηγής,
ρώσιν αντλούμεν και ζωήν  την αιώνιον,

πρεσβεύεις γαρ Συ τω εκ Σου Τεχθέντι, Σωτήρι Χριστώ,

σωθήναι τας ψυχάς ημών».

ΔΗΛΑΔΗ:

«Παναγία Θεοτόκε, ο ναός σου αναδείχτηκε Παράδεισος, καθώς μέσα σε αυτόν αναβλύζουν παντοειδείς θεραπείες, σαν ποτάμια αιώνια. Εφόσον μάλιστα προσερχόμαστε στον ναό σου με πίστη ακράδαντη, από τη Ζωοδόχο Πηγή αντλούμε Δύναμη και Ζωή αιώνια. Διότι Εσύ, Θεοτόκε, πρεσβεύεις προς τον Σωτήρα μας Χριστό, που γεννήθηκε από Σένα, για τη σωτηρία των ψυχών μας».

________Με δεδομένο, λοιπόν, ότι Υπεραγία Θεοτόκος είναι μια αστείρευτη πηγή  θεραπείας και ότι στο Ναό της αναβλύζουν ποτάμια, τα οποία θεραπεύουν παντός είδους ασθένειες, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΣΚΕΦΘΗΤΕ:  Είναι δυνατόν να εισέλθω στο σπίτι της Παναγίας μας, φορώντας τη μάσκα κ.  Χαρδαλιά, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΜΟΛΥΝΘΩ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΒΙΑ, ΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΡΩΝΟΪΟΎΣ;
_________Επομένως για λόγους προφυλάξεως ΝΑΙ, φέρω και φορώ τη μάσκα ΠΑΝΤΟΥ καί ΠΑΝΤΟΤΕ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΟ! Διότι η χρήση της μάσκας μέσα στο ναό ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΓΜΑ ΜΙΑΣ ΑΣΘΕΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ! Ο πιστός χριστιανός ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ στο Ναό ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΕΡΗ ΤΗ ΜΑΣΚΑ!
________Διότι, εάν  Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑΟ ΚΑΙ ΦΟΡΑΕΙ ΤΗ ΜΑΣΚΑ του κ. ΧΑΡΔΑΛΙΑ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΑΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΠΙΣΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑ ΧΡΙΣΤΟ! ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΜΜΕΣΩΣ, ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ, ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ!
________Ναι, Αδελφοί μου, ίσως σας φαίνεται βαρύς ο λόγος αυτός! Αλλά αυτή είναι η αλήθεια!  ΣΤΟ ΝΑΟ, ΔΗΛ. ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΩΜΑΙ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ! ΔΙΟΤΊ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΠΙΣΤΗ!  ΦΟΒΟΥΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΟ, ΚΟΛΛΗΣΩ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ, ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΌ! ΔΗΛ. ΑΓΝΟΩ, ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, Ο ΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ!

___________Με λίγα λόγια, λοιπόν: Μέχρι χθες το σύνθημα Μητσοτάκη-Χαρδαλιά ήταν «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ»! Σήμερα το νέο σύνθημα είναι: «ΦΟΡΑΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΗ ΜΑΣΚΑ!».
________Με το πρώτο ΜΉΝΥΜΑ- ΕΝΤΟΛΗ έκλεισαν τις Εκκλησίες! Με το δεύτερο ΜΗΝΥΜΑ, δηλ. με το μήνυμα της Μάσκας, ΠΡΟΔΙΔΕΤΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ!  Χωρίς βεβαίως να το αντιλαμβανόμαστε, ΑΣΥΝΑΙΣΘΗΤΩΣ, χρησιμοποιούντες τη μάσκα μέσα στο Ναό, αποδεικνύεται, ότι έχουμε  μια ασθενική πίστη προς τον Χριστό! Δεν Τον εμπιστευόμεθα! Μολύνεται το περιεχόμενο της πίστεώς μας, καθ’ όσον στην πράξη αρνούμεθα την μεγάλη αλήθεια, ότι ο Ναός, ο Οίκος Κυρίου, είναι θεραπευτήριον των ψυχικών παθών και των σωματικών ασθενειών! Στον Οίκο του Θεού ΔΕΝ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΜΕ, αλλ΄αντιθέτως ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΘΑ, Άρα εκεί μέσα ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΔΑΙΜΟΝΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΕΩΣ ΜΑΣΚΑ!   Θερμή πίστη μας χρειάζεται, καθώς ο Κύριός μας είπε τα εξής αθάνατα λόγια: «Ει δύνασαι πιστεύσαι, πάντα δυνατά τω πιστεύοντι»  (Μάρκ. θ΄, 17-31).

_________Η προδοτική αυτή συμπεριφορά των Κυβερνώντων συμπληρώνεται με την θεωρία, ότι ο ιός μεταδίδεται και με την Θεία Κοινωνία! Πρώτη εξ όλων η  κα Κεραμέως, Υπουργός της Παιδείς, ωμίλησε για το “σάλιο”, ότι δηλ. πρέπει να αποφεύγουμε τη Θεία Μετάληψη, επειδή με το σάλιο μεταδίδεται ο Κορωνοϊός! Κατόπιν τούτου  μερικοί πλανώμενοι και ολιγόπιστοι Λειτουργοί του Υψίστου κατήργησαν την χρήση της αγίας Λαβίδας κατά τη μετάδοση της Θείας Κοινωνίας και εισήγαγον τά «κουταλάκα μιάς χρήσεως»!!!! Έτσι, λοιπόν, ο Διάβολος στις ημέρες μας χορεύει πανηγυρικά!

__________Ας επανέλθουμε, λοιπόν,  στη μάσκα. Δυστυχώς η προδοτική και αιρετική αυτή νοοτροπία έχει διαδοθή πολύ στις ημέρες μας! Την έχουν αποδεχθεί και την εφαρμόζουν (δηλ. φορούν τη μάσκα μέσα στο Ναό) πολλοί Αρχιερείς, πολλοί Κληρικοί, και πάμπολλοι πιστοί! Προσφάτως μεταξύ αυτών Κορυφαίος, δυστυχώς, συγκαταλέγεται ο Παναγ. Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Οποίος ενεφανίσθη φορώντας μάσκα μέσα στο Ναό! ! Ο Παναγιώτατος, ο Οποίος παρά ταύτα με δηλώσεις Του εδήλωσε, ότι με την Θεία Κοινωνία ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ο ιός!   Δυστυχώς η κατάσταση είναι  πολύ σοβαρή! Η ΣΥΓΧΥΣΗ, ή ΜΑΛΛΟΝ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΑ! ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΘΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ!

__________Συνεπώς, μεταξύ των άλλων, σιγά-σιγά εισερχόμεθα σε στάδιο αντιδράσεων, αντιπαλότητος, εσωτερικής φαγωμάρας, εμφυλίου εκκλησιαστικού πολέμου  και……. ΔΙΩΓΜΩΝ! Μαύρα χρόνια έρχονται και για την Εκκλησία!
__________Όσοι χριστιανοί θέλουν να τηρήσουν ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΗ την πίστη μας στον ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ οφείλουν να φορούν την μάσκα Χαρδαλιά παντού, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΝΑΟ! Διότι, θα το επαναλάβω,  η χρήση της μάσκας μέσα στο ναό αποδεικνύει μια αναιμική πίστη, για να μην είπω, ότι σημαίνει ΑΡΝΗΣΙΝ της Ορθοδόξου Πίστεως!

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα