Ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου αποχαιρετά τον Βαγγέλη Μπούτα

21.09.2020 / 4:09
llznntpddu5f67a917248e9

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του αγροτοσυνδικαλιστή Βαγγέλη Μπούτα εξέδωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρίνιας». Σε αυτά αναφέρει τα εξής:                                             

«Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη για την απώλεια του συναγωνιστή Βαγγέλη Μπούτα, της εμβληματικής αυτής μορφής του αγροτικού κινήματος της χώρας μας. Η απώλεια του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό αλλά και μεγάλη παρακαταθήκη στο  κίνημα.

Η ζωή και η δράση του ήταν συνυφασμένη με προσπάθεια για την ανάπτυξη των αγώνων των μικρομεσαίων αγροτών, για το δυνάμωμα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος αλλά και για την εδραίωση της ιδέας για κοινή δράση – συμμαχία των φτωχών αγροτών με την εργατική τάξη. Γνήσιος λαϊκός άνθρωπος, γεμάτος απλότητα, σεμνότητα θα τον θυμόμαστε με περηφάνια με τον ευθύ κι από καρδιάς λόγο του, πάντα εκεί και μέσα από εκεί που τον γνωρίσαμε: στα μπλόκα του αγώνα, μπροστά από τα τρακτέρ τώρα που η επίθεση δυναμώνει ξανά.

Στον δρόμο που αταλάντευτα πορεύτηκε μέχρι το τέλος της ζωής του, εκφράζοντας τα δίκια και τις αγωνίες των φτωχών αγροτών.Το παράδειγμά του, η πρωτοπόρα δράση του ενέπνευσε τις νέες γενιές των συνδικαλιστών του αγροτικού κινήματος, δηλώνουμε περήφανοι που συμπορευτήκαμε μαζί με τον συνάδελφο Βαγγέλη Μπούτα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού   Αιγίου “Μπακόπουλος-Ντρίνιας”:  Εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια σε όλη την οικογένειά του, στη σύζυγό του Χριστίνα, στα παιδιά και τα εγγόνια του.

Αποφασίσαμε, αντιπροσωπεία  του συλλόγου μας να παραστεί στην πολιτική κηδεία, που θα γίνει την Δευτέρα 21 Σεπτέμβρη στις 15:00 στο χωριό του, την  Μητρόπολη Καρδίτσας.»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα