Ομιλία του Άγγελου Τσιγκρή στη Βουλή για τη μετανάστευση και το προσφυγικό

10.09.2020 / 4:53
tsigris

Με αφορμή την παρουσίαση της έκθεσης του Συνηγόρου του Πολίτη για τις «Επιστροφές Αλλοδαπών» στη Βουλή, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής μίλησε στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για το ζήτημα.

Μεταξύ άλλων, ο Αχαιός βουλευτής τόνισε τα ακόλουθα:

«Ο ελληνικός πολιτικός κόσμος έχει αντιληφθεί αυτό που γνωρίζουν όλοι στην Ευρώπη: ότι η μετανάστευση και το προσφυγικό θα είναι το πρόβλημα της επόμενης δεκαετίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την ευρωπαϊκή ήπειρο και την ευρύτερη περιοχή μας.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα ευαίσθητο σημείο, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη γεωπολιτική θέση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η χώρα μας, πρόσφατα, κατάφερε -όχι μόνο στα λόγια, τα χαρτιά και τις συμφωνίες, αλλά στην πράξη- να κάνει τα ελληνικά σύνορα ευρωπαϊκά, τουλάχιστον στο ζήτημα της αναχαίτισης των μεταναστευτικών και προσφυγικών πιέσεων.

Η Έκθεση του  Συνηγόρου του  Πολίτη αναφέρει ότι: “…οι επιχειρήσεις διέπονται από επαγγελματισμό εκ  μέρους   των υπευθύνων, τηρώντας τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία διαδικασίες”, ενώ συνεχίζει παρακάτω: “…στα θετικά σημεία καταγράφεται ο  περιορισμός των μέσων δέσμευσης, δηλαδή χειροπέδες…”.

Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα απαιτεί ανθρωπισμό. Έχουμε ανάγκη από καλύτερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, περισσότερους γιατρούς και ψυχολόγους, υπηρεσίες διερμηνείας, δυνατότητες απασχόλησης και ψυχαγωγίας των κρατουμένων, καλύτερους τόπους και χώρους διαμονής, καλύτερες συνθήκες καθαρισμού,  περισσότερα είδη υγιεινής και ρουχισμού.

Βεβαίως, δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι βρισκόμαστε και σε μια πολύ δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία που αυτά δεν λείπουν μόνο από τους αλλοδαπούς παράνομους μετανάστες στη χώρα μας, ούτε μόνο από τους πρόσφυγες, αλλά λείπουν και από τους  Έλληνες.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα αίτια της παράνομης μετανάστευσης και των προσφυγικών ροών είναι η φτώχεια και οι πόλεμοι. Μέχρι να σταματήσουν, όμως, η φτώχεια και οι  πόλεμοι, πρέπει σε εθνικό επίπεδο να οχυρωθούμε στα σύνορα και στις υπηρεσίες μας…».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα