Ολυμπία Οδός: Χρυσό και Αργυρό βραβείο στα Facilities Management Awards 2020 για το καινοτόμο «Smart Tunnel»

30.10.2020 / 4:07
0128f036c4151dec04a5adf0b12f8fde_XL

ο Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Διαχείριση Αυτοκινητοδρόμων» της ενότητας «Services» και το Αργυρό Βραβείο στην κατηγορία «Υποδομές Μεταφορών (Λιμάνια, Αεροδρόμια, Αυτοκινητόδρομοι, Σιδηροδρομικά Δίκτυα)» της ενότητας «Premises», απέσπασε η Ολυμπία Οδός Α.Ε. στο πλαίσιο των Facilities Management Awards 2020.

Η διοργάνωση που επιβραβεύει τις καλύτερες πρακτικές στη διαχείριση εγκαταστάσεων, ανέδειξε ως βέλτιστη πρακτική στους τομείς της διαχείρισης εγκαταστάσεων και παροχής υπηρεσιών την αναβάθμιση των υποδομών της Ολυμπίας Οδού μέσω της εγκατάστασης του καινοτόμου συστήματος «Smart Tunnel» για την παρακολούθηση και την προληπτική συντήρηση του εξοπλισμού των σηράγγων του αυτοκινητόδρομου. Πρόκειται για ένα ευφυές σύστημα μέτρησης και συλλογής δεδομένων, από διάφορα μέρη του εξοπλισμού, τα οποία αναλύονται περαιτέρω για τον έγκαιρο έλεγχο, την αναγνώριση τυχόν βλαβών και τη λήψη διορθωτικών ενεργειών.

Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται ο συχνός έλεγχος της λειτουργίας του εξοπλισμού των σηράγγων γεγονός που συμβάλει στην αύξηση της διάρκειας ζωής και στη σημαντική μείωση του κόστους συντήρησης του εξοπλισμού, ενώ παράλληλα προσφέρει σημαντικά οφέλη ως προς την ασφάλεια και το επίπεδο εξυπηρέτησης του αυτοκινητόδρομου.

smart tunnel
Ολυμπία Οδός: Χρυσό και Αργυρό βραβείο στα Facilities Management Awards 2020 για το καινοτόμο «Smart Tunnel» 2

Οι διακρίσεις αυτές έρχονται ως αναγνώριση των τακτικών ενεργειών της Ολυμπίας Οδού προς την υλοποίηση ενός σύγχρονου μοντέλου λειτουργίας και τη βελτίωση των μεθόδων συντήρησης της υποδομής, όπως είναι το πρόγραμμα «Smart Tunnel» που αποτελεί πρότυπο καινοτομίας σε παγκόσμια κλίμακα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα