Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Δάφνη Αμαλιάδας: Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους και τους πυροσβέστες-ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ

10.09.2020 / 3:57
2804812

Στην Ηλεία η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Κολοκύθας Αμαλιάδας. Η φωτιά έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και κινείται από το χωριό Κολοκυθά προς το χωριό Δάφνης με το Δήμο να δίνει εντολή εκκένωσης του οικισμού. Πληροφορίες από την πυροσβεστική κάνουν λόγο για μέτωπο που φτάνει τα 15 χλμ. Σύμφωνα,  με επιβεβαιωμένες πληροφορίες δόθηκε εντολή εκκένωσης σύμφωνα με το ilialive.gr, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία,  για το χωριό Δάφνη γιατί οι φλόγες βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση από το χωριό.

Επίσης ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και επιχειρούν 66 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων και 23 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Ο δήμαρχος Ήλιδας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 τόνισε πως οι φλόγες είναι πολύ κοντά σε σπίτια.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη: «Είμαστε σε μία κρίσιμη φάση της αντιμετώπισης της πυρκαγιάς, στο σημείο που βρισκόμαστε, είμαστε δίπλα στο χωριό Δάφνη, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες εκ μέρους της πυροσβεστικής και της αστυνομίας για την εκκένωση του χωριού, έχουν ειδοποιηθεί όλοι οι κάτοικοι για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η περιοχή. Πραγματικά δίνουν όλη τους την ενέργεια και την προσπάθεια με μεγάλη αυταπάρνηση, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας που συνδράμουν. Έχουμε αυτή τη στιγμή έξι εναέρια μέσα, έχουμε έρθει σε συνεννόηση και με την Γενική Γραμματεία, γίνεται πραγματικός αγώνας. Νομίζω ότι από μόνη της η εικόνα δείχνει το πόσο επικίνδυνη είναι…».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη: «Η κατάσταση εξελίχθηκε πολύ επικίνδυνη, όπως βλέπετε έχει φτάσει σε απόσταση 100 με 150 μέτρων από τα σπίτια του χωριού, και δεν είναι ένα ή δύο σπίτια, είναι σε όλο το μήκος, όπως είναι ο λόφος ο οποίος είναι δεντρόφυτος από ελιές και πεύκα και δημιουργεί κίνδυνο. Ελπίζω από την αντιπυρική ζώνη που γίνεται και με όλα τα επίγεια μέσα να καταφέρουμε τουλάχιστον να μην καεί κανένα σπίτι. Στο χωριό έχει δοθεί εντολή εκκένωσης αλλά το θέμα δεν είναι αυτό, είναι όσο θα πετάνε τα εναέρια μέσα να περιορίσουν την φωτιά και συγχρόνως να έχουμε μία αντιπυρική ζώνη για τα σπίτια του χωριού».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα