Οι ιχνηλατήσεις απέδωσαν καρπούς και η Αχαΐα κατόρθωσε να περιορίσει τη διασπορά

12.08.2020 / 6:33
eody_koronoios_ixnilatisi

Τη γλίτωσε η εστίαση και τα νυχτερινά κέντρα της Αχαΐας από το βραδινό lockout που αποφάσισε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για τις περιοχές που βρίσκονται σε επιδημιολογική έξαρση.

Η Αχαΐα, όπως έχει φανεί και μέσα από τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ τις τελευταίες ημέρες , βρίσκεται σε ύφεση στην πορεία του ιού. Τα κρούσματα που εντοπίστηκαν πριν από περίπου δύο εβδομάδες, ξεκινώντας από τον υπάλληλο της ΔΕΥΑΠ και την κόρη του, περιορίστηκαν και οι αρχές κατόρθωσαν να σταματήσουν τη διασπορά.

Αποτέλεσμα αυτού είναι για πέντε συνεχόμενες ημέρες να μην υπάρχουν νέα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα της Αχαΐας, ενώ και τα τελευταία δύο που είχαν ανακοινωθεί προέρχονταν, σύμφωνα με πληροφορίες, από τους γιατρούς του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στη Μυρσίνη της Ηλείας (οι γιατροί μένουν στην Πάτρα).

Ο περιορισμός της διασποράς του ιού είναι μία επιτυχία για τις αρχές του υγειονομικού τομέα, καθώς δείχνει ότι οι ιχνηλατήσεις που έγιναν στα επιβεβαιωμένα κρούσματα απέδωσαν καρπούς.

Σύμφωνα με γιατρούς και παράγοντες του υγειονομικού τομέα από τον περιορισμό της διασποράς θα κριθούν όλα, αν δηλαδή έρθει το νέο επιδημιολογικό κύμα που σε άλλες περιοχές της χώρας ήδη βρίσκεται σε έξαρση.

Ο αριθμός των κρουσμάτων έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Από τη στιγμή που έχουν αυξηθεί τα τεστ σε σύγκριση με το διάστημα της καραντίνας ο περιορισμός της διασποράς μπορεί να επιτευχθεί. Και η Αχαΐα από ότι φαίνεται το πέτυχε.

Τουλάχιστον μέχρι ώρας. Γιατί ο κορωνοϊός έχει δείξει ότι έχει τέτοια μεταδοτικότητα που μπορεί να ανατρέψει τα πάντα. Για αυτό χρειάζεται επαγρύπνηση και επιφυλακή, αλλά και η τήρηση των μέτρων στον απόλυτο βαθμό.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα