«Ντου» Αθηναίων στη νυχτερινή ζωή της Πάτρας, λόγω των μέτρων στην Αττική – Ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος εξάπλωσης του ιού από τις μετακινήσεις

02.10.2020 / 9:10
κορωνοιοσ-κλαμπ

Απίστευτο, κι όμως αληθινό. Τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας ωθούν κατοίκους της πρωτεύουσας στην Πάτρα για τη διασκέδαση τους!

Όσο κι αν αυτό ακούγεται ενδεχομένως αδιανόητο ισχύει, και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό. Πρόκειται για μια τάση που γνωρίζει διαρκώς αυξητικούς ρυθμούς, καθώς όλο και περισσότεροι Αθηναίοι μυούνται στο σχετικό «κόλπο» για να περάσουν καλά μέχρι το ξημέρωμα.

Αποτέλεσμα είναι να επικρατεί πολυκοσμία στα μαγαζιά της Πάτρας και σε κάποια από αυτά να μην πέφτει καρφίτσα, 

Υπενθυμίζεται ότι τα νυχτερινά μαγαζιά στην Αθήνα, αλλά και κατ’ επέκταση στην Αττική, κλείνουν πλέον τα μεσάνυχτα, λόγω των μέτρων που εφαρμόζονται στο πλαίσιο του περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας.

Όμως, αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι του Λεκανοπεδίου, που θέλουν να συνεχίσουν τη διασκέδασή τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, να βρίσκουν μια εναλλακτική λύση σε κοντινούς προορισμούς, όπου δεν ισχύουν περιοριστικά μέτρα.

Και η Πάτρα, λόγω της πιο γρήγορης και άνετης πρόσβασης που προσφέρει πια η Ολυμπία Οδός, συγκαταλέγεται σ’ αυτούς τους προορισμούς.     

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία ιδιοκτήτη γνωστού νυχτερινού κλαμπ της πόλης. ο οποίος έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος από μια μάλλον απρόσμενη κίνηση. «Το μαγαζί γεμίζει και δεν βλέπεις Πατρινούς» λέει χαρακτηριστικά. Προφανώς, όμως, αυτό κάθε άλλο παρά τον χαλάει.

Μεγάλος ο κίνδυνος εξάπλωσης

Πάντως, είναι βέβαιο ότι από τη μετακίνηση εκατοντάδων Αθηναίων στην Πάτρα, και μάλιστα για λόγους διασκέδασης, ελλοχεύει  ένας σοβαρός κίνδυνος για την εξάπλωση  του κορωνοϊού, σε τοπικό επίπεδο, καθώς η Αθήνα είναι, ως γνωστόν, «πρωταθλήτρια» στην κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων.

Κοντά σ’ αυτήν την παράμετρο θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι ο κορωνοϊός βρίσκει πρόσφορο έδαφος εξάπλωσης σε μπαρ και καταστήματα εστίασης.

Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι σε αρκετές χώρες έχουν επιβληθεί ανάλογα, αυστηρά, μέτρα ως προς τη λειτουργία τους, που φτάνουν μέχρι και στην καθολική απαγόρευση.

Επομένως, αντιλαμβάνεται κανείς ότι μια ενδεχόμενη έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην αχαϊκή πρωτεύουσα θα έχει και τις ανάλογες επιπτώσεις, με πολύ πιθανή την επιβολή περιοριστικών μέτρων και στη νυχτερινή ζωή της πόλης, κατά το πρότυπο της Αθήνας.  

(από εφημερίδα ΚΟΣΜΟΣ)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα