Νικόλαος Θεοδωρόπουλος: Ο ΠΥΣΠΕ ταυτόσημος με την ελεύθερη συνείδηση των εκπαιδευτικών

18.09.2020 / 19:03
γκο-49-7

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή που το ΠΥΣΠΕ συνεδριάζει για τις υπηρεσιακές μεταβολές των συναδέλφων ,οι συνδικαλιστές κυρίως που εκπροσωπούμε τους συναδέλφους σε αυτό ,καλούμαστε να δώσουμε εξετάσεις αμεροληψίας και δικαιοκρισίας. Όμως στην προσπάθειά μας αυτή εάν δεν προσέξουμε όλους τους οικείους παράγοντες κινδυνεύουμε να πέσουμε στον πειρασμό να δημιουργήσουμε στην ψυχή των συναδέλφων ως προς τα αιτήματά τους τις λεγόμενες  «γκρίζες ζώνες».

Θα είναι θανάσιμο πλήγμα η λειτουργία του κορυφαίου θεσμού του ΠΥΣΠΕ σαν «πολιτικού Δαρβινισμού» απέναντι στην ελεύθερη συνείδηση των εκπαιδευτικών.

Επειδή συμμετέχω για πρώτη χρονιά στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο ,σε ότι με αφορά για την αποτροπή τέτοιων ανήθικων συμπεριφορών (π.χ. το να πουλάω εξυπηρέτηση αυτό που δικαιούται ο άλλος ),δηλώνω από την αρχή ότι για τη δίκαιη ικανοποίηση των αιτημάτων όλων των συναδέλφων λαμβάνω σταθερά υπόψη μου τα απαιτούμενα  για την εφαρμογή των προβλεπόμενων διατάξεων στη βάση της αρχής της συναίνεσης των μελών του συμβουλίου ύστερα από ουσιαστικό διάλογο και αυτό γιατί η επίλυση των ζητημάτων των συναδέλφων αφορά και απασχολεί αλλά και διδάσκει εκτός από τους ίδιους προσωπικά και δεκάδες οικογένειες καθώς και εκατοντάδες παιδιά. Μακριά από εμένα ο σκοτασμός του νου των συναδέλφων.

Πλέον έχει καταστεί κοινός τόπος το αυτονόητο αίτημα των καιρών ,ότι χρειαζόμαστε υγιές συνδικαλιστικό κίνημα που δε θα επιζητεί «τα εαυτόν» ,αλλά θα πορεύεται με λεβεντιά και φιλότιμο τη μέση χρυσή οδό που παρέχουν σε αυτό η γνώση των προβλημάτων ,η διεθνής πρακτική, η αμεροληψία και η συναδελφοσύνη. Εξάλλου στην εποχή της μετάβασης προς την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση που διανύουμε , για να συνδεθεί ομαλά και χωρίς πολιτικές παρεκτροπές η πρωτοβάθμια εκπαίδευση με τις άλλες βαθμίδες ,θα πρέπει οπωσδήποτε να γκρεμίσουμε στη βάση του συστήματος  το πέτρινο τείχος του κακού που χτίστηκε πάνω στο πελατειακό διχαστικό πολιτικό δόγμα :  ¨ Τα δικά μου δικά μου αλλά και τα δικά σου συνάδελφε δικά μου ¨.

   Συνάδελφοι  όποιοι έχουμε λάβει εντολές από εσάς οφείλουμε να γνωρίζουμε και να μην ξεχνάμε ότι οι εντολές σας ούτε ξεγράφονται ούτε παραγράφονται ποτέ! Ο καθένας λοιπόν με τη συνείδησή του στη θέση του και όλοι μαζί για ένα ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟ συνδικαλιστικό κίνημα.  

Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα του νομού μας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα