Νεαρή γυναίκα στο Ουζμπεκιστάν ξυλοκόπησε δυο άνδρες που την παρενόχλησαν

12.09.2020 / 18:25
gko-16-2

Mια γυναίκα που ξυλοκόπησε δύο άνδρες επειδή την παρενόχλησαν έχει γίνει ηρωίδα των μέσων ενημέρωσης στο Ουζμπεκιστάν και πολλές προσωπικότητες της χώρας, μεταξύ των οποίων και η κόρη του προέδρου Σαβκάτ Μιρζιγιόγεφ, έσπευσαν να καταδικάσουν την απόφαση των αρχών να της ασκήσουν δίωξη.

Σε τοπικές ιστοσελίδες αναρτήθηκε ένα βίντεο που δείχνει την 23χρονη Γκουλσανάμ Αλιγιόνοβα να χτυπάει δύο άνδρες ηλικίας 30 και 33 ετών.

Η Αλιγιόνοβα ασχολείται με την πυγμαχία, το καράτε και το τάε-κβον-ντο.

Το βίντεο αυτό τραβήχθηκε τον Ιούνιο αλλά στις 8 Σεπτεμβρίου το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι ταυτοποίησε τη γυναίκα και έχει ξεκινήσει προκαταρτική εξέταση σε βάρος της με την κατηγορία του χουλιγκανισμού. Την επόμενη ημέρα, ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Daryo φιλοξένησε μια συνέντευξη της 23χρονης, η οποία εξήγησε ότι το επεισόδιο ξεκίνησε όταν οι δύο άνδρες σχολίασαν το μπλουζάκι και το σορτσάκι που φορούσε και κατόπιν, όταν εκείνη τους έκανε παρατήρηση, την προσέβαλαν.

Σύμφωνα με την Αλιγιόνοβα, ο ένας άνδρας την άρπαξε από το μπλουζάκι της, αναγκάζοντάς την να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις της των πολεμικών τεχνών. Ο φίλος του προσπάθησε να παρέμβει.

Πολλοί μπλόγκερ έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στην Αλιγιόνοβα, με κάποιους από αυτούς να λένε ότι θα πρέπει να την βραβεύσουν επειδή αντιστάθηκε στους άνδρες που την παρενοχλούσαν και όχι να την σύρουν στα δικαστήρια. Υπέρ της 23χρονης εκφράστηκε σήμερα και η Σαΐντα Μιρζιγιόνεβα, η μεγαλύτερη κόρη του προέδρου η οποία εργαζόταν για την κυβέρνηση μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ίδρυσε μια μη κυβερνητική οργάνωση για την προώθηση της ελευθεροτυπίας. «Με πονάει όταν βλέπω ότι ο δικαστικός μηχανισμός ενεργοποιείται αμέσως, με όλη του την ισχύ, εναντίον γυναικών και δημοσιογράφων. Συχνά όμως ταλαντεύεται όταν πρόκειται για άνδρες και δημοσίους υπαλλήλους», έγραψε στο Facebook.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα