Νέο Τακτικό Μέλος του «Ι.Ε.Θ.Π-Πάτρας» η καθηγήτρια Marijana Prodanović

27.09.2020 / 8:30
3594435

Το Δ.Σ. του «Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού – Πάτρας» συγχαίρει θερμά την κα. Marijana Prodanović για την εκλογή της (απόφαση: τηλεδιάσκεψης 26/09/2020)

Θερμά συγχαρητήρια, με την έκφραση της προσδοκίας για καρποφόρα εργασία και συνεργασία.

Η κα. Marijana Prodanovic γεννήθηκε στο Ζβόρνικ, της Δημοκρατίας της Σερβίας, στην Βοσνία – Ερζεγοβίνη, όπου ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές σπουδές της. Στην συνέχεια σπούδασε στην Φιλολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου, στο τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας. Στο ίδιο Πανεπιστήμιο ολοκλήρωσε, το 2011, τις Μεταπτυχιακές σπουδές της με αντικείμενο την «Αγγλική γλώσσα, Πολιτισμό και Λογοτεχνία» και το 2015 αναγορεύθηκε «Διδάκτωρ Αγγλικής Φιλολογίας».  

Σήμερα είναι καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Singidunum του Βελιγραδίου. Από τον τομέα της γλωσσικής επιστήμης τα ενδιαφέροντά της εστιάζονται στην αγγλική γλώσσα, με ειδική αναφορά στη διαπολιτισμική πρακτική, ειδικά στη θεωρία των πράξεων του λόγου, το φαινόμενο της ευγένειας, τη σχέση μεταξύ ρεαλισμού και γνωστικής γλωσσολογίας και την ανάλυση του λόγου με έμφαση στην αντίθεση των γλωσσών: Αγγλικής – Σερβικής. 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα